USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Портрет господаря: столяр без дверей. ФОТО

23 Серпня 2013 12:46
Підприємець-столяр Ігор Кучмук з Козина Рожищенського району працює вже два роки. Але в своїй оселі двері так і не встиг поміняти, каже, що не має часу на себе - «як чоботяр без чобіт».

Ігор працював майстром, бригадиром столярного центру. Але згодом вирішив господарювати самостійно, зайнятися сільським господарством, та й столярну справу не забув.

Роки два тому навчався на курсах для підприємців, організованих Центром зайнятості. Отримав одноразову допомогу, доклав заощадження, та з простенького навісу біля хати облаштував столярну майстерню, придбав верстати, інструменти, інше необхідне в роботі обладнання.

Робить усе: від кріселка, вікон, дверей до простої драбини. Навіть приходять сусіди просять ручку до молотка зробити. Має, каже, клієнтів і з Рожища, і з Луцька.

Влітку замовлень менше – люди на городах, вкладають гроші в землю. Та й взимку люди в селі багатші – городину поздають, тоді можуть щось придбати в оселю, замінити вікна, двері.

Пан Ігор працює з різними породами деревини. «Зараз важко дістати гарну деревину, навіть хорошу сосну. Люди в більшості випадків приносять свій матеріал, але буває, що і сам підшуковую, - каже столяр, - дизайн виробів в більшості з голови, але, буває, щось у когось запозичу, там якусь ідейку підгляну».

Найбільше замовлення – робив меблі для дитячого садочка у рідному селі: столи, ліжечка, кріселка, лавочки.





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus