USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Португалія на пів року очолила Раду ЄС

1 Січня 2021 11:25
Португальська Республіка в перший день 2021 року приступає до повноважень чергового змінюваного голови Ради ЄС.

Про це повідомляє Корреспондент.net.

«Для португальського головування Ради Європейського Союзу головне полягає в посиленні стійкості Європи і зміцненні довіри громадян до європейської соціальної моделі за підтримки союзу, що базується на спільних цінностях солідарності, конвергенції і згуртування. Такого союзу, який здатен скоординовано діяти для виходу з кризи», – йдеться в заяві Португалії.

У ній повідомляється, що країна має намір за час свого головування в ЄС сконцентруватися на трьох основних пріоритетах: сприянні економічному відновленню, орієнтованому на перехід до передових кліматичних норм і цифрових технологій; затвердженні європейської основи соціальних прав як головному елементі успішної реалізації справедливого й інклюзивного кліматичного і цифрового переходу; посиленні стратегічної автономії відкритої всьому світу Європи.

Втілення цих пріоритетів у Лісабоні пов’язують з п’ятьма напрямками дій.

Це підтримка економічного відновлення, згуртованості і європейських цінностей. Посилення лідерської ролі ЄС у боротьбі проти кліматичних змін за «зелену Європу». Прискорення цифрових перетворень в інтересах громадян і підприємств. Посилення ролі та посилення європейської соціальної моделі. Посилення ролі Євросоюзу як глобального гравця під час орієнтації на ефективну багатосторонність.

Також Португалія має намір розвивати відносини з Африканським союзом, сусідами ЄС по півдню Середземномор’я, підтримувати партнерів у Латинській Америці, посилити діалог зі Сполученими Штатами, з Індією, вибудовувати майбутнє партнерство з Великою Британією.

Португалія приймає естафету від Німеччини. Вона буде очолювати Раду ЄС протягом шести місяців із січня по червень 2021 року.

Першим значним заходом на чолі з новим головою буде проведення 19 січня засідання Ради ЄС з економічних та фінансових питань (Екофін).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus