USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Посадовці Волинської митниці зі спільниками незаконно везли золото та срібло за кордон

2 Серпня 2023 13:38
Працівники ДБР передали в управління Національному агентству України з питань розшуку активів (АРМА) арештований вантаж, який містить дорогоцінні метали на загальну суму 10,3 млн грн.

Про це інформує ДБР.

У лютому 2023 року ДБР викрило злочинну схему вивезення з України дорогоцінних та кольорових металів, яку спільно з посадовцями Волинської митниці налагодили представники приватної київської компанії.

У двох вантажівках з причепами зловмисники намагалися вивезти за межі країни понад 45,5 тонни брухту, який оформили як латунний шлак.

Насправді ж у вантажівках були цілі та подрібнені мікросхеми, у складі яких є платина, золото, срібло та інші кольорові метали. Отримувачем було вказане німецьке підприємство.

ДБР блокувало вивезення дорогоцінних металів, затриманий вантаж був арештований.

Як засвідчила експертиза, у його складі було 1,7 кг золота, 25,5 кг срібла, 0,5 кг платини, 2,1 кг паладію, 6,5 кг міді. Загальна вартість металів склала 10,3 млн грн.

Триває розслідування за фактом зловживання службовим становищем посадовцями митниці (ч. 2 ст. 364 КК України).


Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава Показати IP 3 Серпня 2023 05:44
поставили цапа стерегти капусту..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus