USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Звільнили посадовця, який завдав збитків при будівництві шахти «Нововолинська»

11 Грудня 2017 18:24
Керівника державного підприємства «Дирекція по будівництву об’єктів», незаконними діями якого державі завдано шкоди на понад 500 тис грн. у ході будівництва шахти №10 "Нововолинська", відсторонено від посади. Крім того, посадовцю обрали запобіжний захід у виді домашнього арешту, повідомляє прес-служба прокуратури області.

Прокуратура області затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про службове підроблення та зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам (кримінальні правопорушення, передбачені ч.2 ст. 366 та ч. 2 ст. 364 КК України), вчинені вказаним посадовцем за попередньою змовою з головним інженером підприємства.

Керівник підприємства та головний інженер (він же – голова комітету з конкурсних торгів ДП) задля одержання приватним акціонерним товариством «Макіївський завод «ЛАЗЕР» майже 25 млн. грн. неправомірної вигоди, сплачених за машини й устаткування для гірничих робіт, у жовтні-листопаді 2015 року внесли у документацію щодо проведення відкритих торгів на закупівлю товарів завідомо неправдиву інформацію про необхідні характеристики предмета закупівлі.

Вчинивши усі дії, аби конкурс виграв "потрібний" суб’єкт господарювання, посадовці за державні кошти закупили у нього для будівництва шахти "Нововолинська" машини та устаткування, технічні характеристики яких не відповідали проекту будівництва шахти.

У подальшому ж, аби адаптувати придбану техніку та змонтувати закуплене устаткування у шахті, вони уклали додаткові угоди з Державним підприємством «УкрНДІпроект», яке виконало роботи із адаптації машин й устаткування для гірничих робіт та їх монтажу у шахті «Нововолинська». За ці роботи було додатково сплачено понад 588 тис. грн.

Незаконними діями посадовців державі завдано тяжких наслідків.

Далі – слово за судом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus