USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Пошукова система «Конкурс» міститиме інформацію про кожного абітурієнта

1 Лютого 2009 11:19
У Міністерстві освіти і науки відбулась нарада з питань функціонування інформаційно-пошукової системи «Конкурс» (www.vstup.info) під головуванням заступника міністра Павла Полянського. Про це 1лютого повідомляють «Волинські Новини».
Як інформує Освітній портал, у нараді брали участь директор департаменту вищої освіти Ярослав Болюбаш та експерт програми сприяння зовнішньому тестуванню Україні (USETI) Володимир Ковтунець. Йшлося про удосконалення системи пошуку та про її функціонування.
З 2 лютого 2009 року знову стартує інформаційно-пошукова система «Конкурс» із доступом до мережі Інтернет дещо вдосконалена технологічно, що дає більші можливості для абітурієнтів.
Діяльність системи сприятиме прозорості у вступній компанії та створить широку інформаційну базу для отримання потрібної вичерпної інформації щодо надходження заяв на вступ до вищих навчальних закладів та сприятиме отриманню даних правової бази, відзначає прес-служба Міністерства освіти й науки України.
Пошукова система міститиме інформацію щодо кожного вищого навчального закладу: загальна кількість поданих заяв; кількість заяв, поданих на місця державного замовлення; на вступ поза конкурсом; на цільовий прийом.
Користувачі також зможуть отримати дані про максимальну, середню та мінімальну суму балів із конкурсних предметів за сертифікатами, поданими вступниками до вищого навчального закладу, дізнатись про ліцензійні обсяги прийому, обсяги державного замовлення, переліки конкурсних предметів, вартість одного року навчання з кожного напряму підготовки (спеціальності) окремо за формами навчання.
Система «Конкурс» подаватиме не лише статистичну інформацію, а й відповідно до Умов прийому міститиме інформацію про кожного абітурієнта: бали сертифікату, рейтинг. При поданні документів кожен вступник отримує коди доступу сторінки, де має можливість знайти відомості про свій рейтинг за напрямом підготовки у вищому навчальному закладі.
Система «Конкурс» була експериментально введена в 2008 році з метою оперативного інформування вступників. На всій території України вдало відпрацьовано нововведення. Відзначено унікальність системи, аналогів якої немає у світі.
За даними МОН, ця система отримала величезний резонанс не тільки серед абітурієнтів України, нею скористалися понад шість мільйонів людей із 62 країн світу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Прикріпити файл

Система Orphus