USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.63 39.90
  • PLN 9.75 9.90

«Послуги надає невідомо хто»: у служби прокату електросамокатів у Луцьку виявили проблеми з документами

13 Серпня 2021 23:10
У Луцьку розпочала діяти служба прокату електросамокатів, проте, як з’ясувалося під час перевірки, дозвільних документів у цієї фірми немає.

Про це під час свого щотижневого звіту розповів Луцький міський голова Ігор Поліщук.

«Цього тижня з’явилася інформація, що у Луцьку розпочала діяти служба прокату електросамокатів. Але потім стало відомо, що жодних дозвільних документів у цієї фірми немає, а послуги надає незрозуміло хто. Ми звернулися до цього підприємця з проханням належним чином зареєструвати власну діяльність і отримати всі необхідні дозволи», - зазначив очільник міста.

На думку міського голови, прокат самокатів - це вид діяльності, що має бути контрольованим, адже цей вид транспорту дозволяє розвинути досить велику швидкість

«На цих самокатах на великій швидкості їздять тротуарами, а це - небезпечно. Деякі види розвивають досить велику швидкість. На мою думку, на тих самокатах, що їздять містом, швидкість повинна бути обмежена, аби вони не створювали небезпеки для пішоходів та тих, хто ними пересувається», - підкреслив Ігор Поліщук.

Нагадаємо, 13 серпня у Луцьку запустили сервіс оренди електросамокатів VZHOOH. Електросамокати будуть розташовані на п’яти локаціях: вулиця Лесі Українки, 6; вулиця Лесі Українки, 67; проспект Василя Мойсея, 2; проспект Волі, 13; Театральний майдан.

Вартість розблокування самоката становитиме дев’ять гривень. Кожна хвилина поїздки наразі коштуватиме користувачам 2 гривні 50 копійок з понеділка до четверга та 2 гривні 90 копійок гривні з п'ятниці до неділі.

Наразі підприємці отримали всі відповідні дозволи, хоча раніше намагалися запустити сервіс без погодження міської ради.

Зауважимо, не встигли в Луцьку офіційно запустити сервіс оренди електросамокатів VZHOOH, а вже один із них намагалися вкрасти.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Анонім Показати IP 13 Серпня 2021 23:54
Та досить лити воду,реклама на рівні влади.
Я Показати IP 14 Серпня 2021 00:04
Сьогодні уже налюбувалася на любителів самокатів. Гналися ввечері по проїзджій частині. Причому на самокат якось втиснулися вдвох. І коли потрібно було повернути - махали автомобілістам руками. Уявляю,скільки аварій буде найближчим часом у Луцьку. І скільки пішоходів,у яких врізалися самокатчики,опиняться в травмпункті.
Петро до Я Показати IP 15 Серпня 2021 18:57
Природний відбір... Бережіть своїх дітей від цієї "забавки". Касок і наколінникив зрозуміло не видають
Петро до Я Показати IP 15 Серпня 2021 18:57
Природний відбір... Бережіть своїх дітей від цієї "забавки". Касок і наколінникив зрозуміло не видають
Андрій Показати IP 14 Серпня 2021 00:28
Які дозволи та коли міська рада надавала аким службам як Убер/болт, опті, і.т.п ???
псих Показати IP 14 Серпня 2021 07:55
якщо підприемці не порушують законодавства то думка поліщука ніщо
Народна прокуратура Показати IP 14 Серпня 2021 10:23
Взагалі-то, Поліщук представник усієї громади, а не лише підприємців, тож повинен враховувати інтереси усіх містян, а не тільки тих, хто хоче збагатитись за рахунок міста
Віктор Показати IP 14 Серпня 2021 10:44
Ппц, яка "цікава і важлива подія у Луцьку- САМОКАТИ! Вже третій тиждень обсмоктується.
Ігор Показати IP 14 Серпня 2021 11:46
Як завжди палки в колеса? Скільки відкат вимагають? 50 копійок з хвилини ?
Іруня Показати IP 14 Серпня 2021 16:41
Хай ще Поліщук прогуляється містом, по тротуарах, по центру і відчує ці самокати на своїх п'ятах. Женуться, пішоходів на ходу збивають....а діти, вони виходять на площу прогулятись, побігати, а де ж це тепер проїжджа частина для ЕЛЕКТРОСАМОКАТІВ
ахаха до Іруня Показати IP 14 Серпня 2021 20:39
дітей тримайте біля себе на короткому повідку
Іруня до ахаха Показати IP 14 Серпня 2021 23:45
Діти не пси, щоб на повідку їх тримати. А мені сьогодні два рази за годину прогулки посигналили самокатом, мов забери дітей я тут їду. Це при тому що вони за руки зімною йшли, то що мені їх на шию посадити щоб самокатам було де проїхати. Самокати можна на велодоріжках дозволити, а не де попало.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus