USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Посол Канади у Луцьку - про роль українців у сучасному світі

20 Березня 2015 16:30
Підтримка євроінтеграції, співпраці з НАТО та децентралізації: яким чином Канада готова сприяти Україні у вирішенні проблем та якою канадці бачать роль українців у світі, розповів студентам Лесиного вишу Надзвичайний та повноважний посол Канади в Україні Роман Ващук.

Про це йшлося під час презентації Центру канадознавства у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки 20 березня.

Говорячи про роль українців у сучасному світі, посол зазначив, що у канадців «більш нормальний» погляд на це питання, ніж в інших частинах світу. В уяві середньостатистичного канадця українці – такі ж самі європейці, як усі інші. Своїм багаторічним життям в Канаді вони довели, що здатні на те саме, що й інші народи.

«Ми рішуче підтримуємо євроінтеграцію України, співробітництво України з НАТО, маємо політику імміграції», - зазначив посол.



З його слів, канадці бачать можливості для України у міжнародному розподілі праці. Так, комерційний символ Канади, фірма «Canadian Tire», найбільша рітейл-група країни, пов’язана з Україною: уся підтримка її електронної платформи здійснюється з України. Це забезпечує від 300 до 400 робочих місць в Україні.

Говорячи про пріоритети у програмах фінансування, він зазначив, що є два «стовпи» - демократизація та економіка. З 2014 року 50 мільйонів канадських доларів на рік виділятимуть на проекти, зокрема, розвитку сільського господарства, підтримки кооперативних форм господарювання для середніх та малих виробників. Також підтримуватимуть програму, яка передбачає відправлення експертів для міністерств та облдержадміністрацій.



Щодо демократичного розвитку, працюють у напрямку розвитку політичних партій та громадських рухів. Канадські експерти намагаються робити фокус-групи, аби краще зрозуміти, що діється в Україні. Також існує тристороння канадсько-польсько-українська програма у рамках партнерства між неурядовими організаціями трьох країн у напрямках підтримки децентралізації та місцевого самоврядування із залученням громадського сектора та розвитку вільних медіа у східних та південних регіонах України.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Незабудка Показати IP 20 Березня 2015 19:17
Без Михаїла нічого не обходиться.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus