USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Посол Німеччини прокоментував свою заяву щодо виборів на Донбасі

7 Лютого 2017 23:37
Проведення виборів на окупованій території Донбасу можливе до виведення звідти російських військових підрозділів.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна 7 лютого заявив надзвичайний і повноважний посол Німеччини в Україні Ернст Райхель.

"Необов'язково, що вибори на Донбасі можуть відбутися тільки тоді, коли там не буде російських військ, або на кожній міській адміністрації буде вивішено український прапор. Без сумніву, це досить складно собі уявити - проведення місцевих виборів без забезпечення безпеки. Але я переконаний, що це не є чимось неможливим, все залежить від умов. Можу навести історичний приклад. Останні парламентські вибори в НДР, які повинні були замінити комуністичний режим, відбулися у присутності Західної групи радянських військ і при тодішньому комуністичному режимі в НДР. Але вибори призвели до його зміни", - зазначив посол ФРН.

При цьому, за його словами, прямих аналогій проводити не можна, і все буде залежати від обставин, які необхідно зробити такими, щоб вибори стали можливими.

"Безсумнівно, вибори повинні відбутися в тих умовах, які будуть відповідати європейським стандартам. І тому безпека, як і інші вимоги до виборчого процесу, є необхідними умовами. Будь-який український політик повинен мати можливість без страху проводити свою передвиборну кампанію. І якщо для цього не буде можливостей, отже, такі вибори не можуть відповідати стандартам", - наголосив Райхель.

Пізніше посол пояснив, що говорив про створення необхідних умов для проведення виборів на Донбасі, коли припускав, що вибори на окупованій частині Донецької й Луганської областей можуть відбутися за присутності там російської армії.

Як передає УНІАН, про це Райхель сказав народному депутату Сергію Лещенко в присутності журналістів.

Райхель зустрічав гостей, які прибували на подію в посольство ФРН, присвячену 25-й річниці дипломатичних відносин між Німеччиною та Україною і 25-й річниці з часу відкриття посольства Німеччини в Києві.

Зокрема, під час спілкування з Лещенком посол погодився зі словами депутата, що його інтерв’ю одному з видань було контроверсійним. Депутат сказав дипломату: «Сьогодні ви дали дуже контроверсійне інтерв’ю». Своєю чергою Райхель відповів: «Я знаю».

Лещенко додав, що разом з іншими політиками було прийнято рішення, що краще підтримувати діалог, аніж бойкотувати відносини з посольством.

Також нардеп передав послу заяву міжфракційної групи «Європейські оптимісти» від 31 грудня 2016 року щодо «болісних компромісів», яка стосувалася статті бізнесмена Віктора Пінчука в американському виданні The Wall Street Journal. До слова, зараз Служба безпеки України перевіряє висловлювання олігарха.

Райхель погодився, що краще мати змогу підтримувати добрі відносини.

Лещенко також сказав, що наприкінці 1980-х років німецькі партії по-справжньому могли брати участь у виборчих кампаніях, але за поточною ситуацією на Донбасі українські партії не можуть брати участь у виборах, а українські ЗМІ не можуть висвітлювати такі вибори. Читайте також Німецького посла викликали до МЗС через його некоректні висловлювання «Так… Я погоджуюся з вами, що саме такою є ситуація сьогодні. Про що я говорю, стосується того, як створити умови…", – заявив Райхель, маючи на увазі необхідні умови для проведення виборів на Донбасі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
123 Показати IP 8 Лютого 2017 06:38
Невже всі рахують, що в неокупованій частині України можна провести вільні вибори? Ліцемірство зашкалює! Давно не хожу на вибори, бо вибору нема! Все, що не подобається праворадикалам в Україні підлягає знищенню.І це свобода по українські на сьгодення.
Лом до 123 Показати IP 8 Лютого 2017 11:55
Дякую що є ще адекватні і здравомислячі люди.
до 123 Показати IP 8 Лютого 2017 09:34
а ти бери гроші і не ходи , можна підзаробити

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus