USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Утікач Онищенко розповів, що увійшло в компромат на Порошенка

2 Грудня 2016 13:51
Олігарх Олександр Онищенко в інтерв'ю розповів про свою війну з президентом Петром Порошенком і відкрив деталі компромату, - пише Країна.

Про звинувачення з боку СБУ в державній зраді після того як Онищенко розповів в інтерв'ю "Країні" про схеми підкупу депутатів з боку Порошенка.

- Цього слід було очікувати. Коли говориш реальну правду і те, що це не виглядає в рожевому кольорі через нашого президента, одразу ж з'являється рука Кремля. Жодної співпраці з російськими спецслужбами не було, а, навпаки, весь цей час я співпрацював з американськими спецслужбами.

Про російський паспорт

- Ніякого російського паспорта. Це чергова вигадка СБУ.

Про листуванні адвоката Андрія Циганкова, якого СБУ використовує як доказ співпраці Онищенка з російськими спецслужбами

- Переписка вся фальшива. Цього адвоката мені надав пан Грановський, який відповідає у Порошенка за всі правоохоронні органи, так званий смотрящий. Вони надали мені цього адвоката, тому що намагалися домовитися. Але знаючи Порошенка, який всіх «розводить» і всіх обманює, я перестрахувався. Коли зі мною вели переговори в Лондоні, я доповів про це англійським спецслужбам і вони все зафіксували... Всі переговори з Циганковим.

Про війну з Порошенком і про участь в його корупційних схемах

- Я не заперечую, що безпосередньо працював з президентом. Виконував всі його вказівки, які він говорив... Після виборів і до літа 2016-го... Треба знати Порошенка, замість ведення бізнесу він останнім часом займався тільки рейдерством. І займався тим, що вимагав з усіх великих бізнесменів гроші... Це не планувалося мною. Але те, як він мене підставив з газовою справою, в якому велику частину має він, а не я ...

Про роботу з НАБУ

- Я надсилав листи в НАБУ, але вони не хотіли мене слухати. Вони чекали, що я втечу в Росію, щоб зробити з мене ворога народу. У них не вийде зробити мене зрадником батьківщини.

Про компромат проти Порошенка, який він передав американцям

- Це ті ж голосування, виплати грошей, рейдерство, переговори з певними бізнесменами - арештовувалися їхні активи і він вів переговори, скільки грошей повинні відплатити за це і як це далі буде йти... Це досить великі суми. Я знаю тільки по рейдерству і захопленням близько 300 мільйонів доларів... В Україні я нікому нічого не передавав, всіх правоохоронців, теле і медіаресурси Порошенко тримає під своїм контролем. На сьогодні Порошенко найбільш корумпований діяч України. Проти багатьох депутатів заведені кримінальні справи, він всіх підвісив на гачок.

Про прес-конференцію в Лондоні

- Вона була призначена в Лондоні на 5 грудня. І вони прислали особисто Луценка з ордером, але вона все одно відбудеться.

Про купівлю голосів депутатів

- Є у нього низка людей з найближчого оточення, які все це виконують: Кононенко, Березенко, Грановський.

ЧИТАТИ ЩЕ: АНАТОМІЯ ПАРЛАМЕНТСЬКОЇ КОРУПЦІЇ: ЯК ТОРГУЮТЬ ГОЛОСАМИ НАРДЕПИ

Зі свого боку нардеп Сергій Лещенко порадив Олександру Онищенку після скандалу із смс-листуванням найняти додаткову охорону та йти на співпрацю із українським НАБУ, а не іноземними спецслужбами.

Про це він заявив у прямому ефірі програми «Перші про головне. Коментарі».

«Спецслужби США дійсно провели допит Олександра Онищенка 29 листопада у Мадриді. Він надав свідчення, що Петро Порошенко дотичний до підкупу депутатів у голосуванні, а також використовує офшорні юрисдикції, щоб відмивати кошти», – зазначив Сергій Лещенко.

Він наголосив, що Онищенко дійсно має платіжки, які підтверджують зв’язок особистих грошей Петра Порошенка із величезними корупційними схемами.

«Онищенко викликав шалений переляк у влади після того, як почав розсекречувати інформацію. Мені також відомо, що президент відправляв Миколу Мартиненка, щоб той розвідав інформацію, якою володіє і збирається оприлюднити Онищенко», – зазначив Лещенко.

Нардеп додав, що неважливо, які спецслужби будуть розглядати цю справу – європейські чи американські, однак, головне – щоб не російські. Однак більш вигідною та безпечною була б співпраця з українським слідством.

«Сьогодні Онищенку треба бути дуже уважним та найняти охорону. Звісно, я б радив домовлятися з НАБУ, йти на співпрацю зі слідством, вказуючи при цьому на свого патрона, якому він приносив відкати. Наприклад, як свого часу зробив Кириченко, коли заклав Лазаренка. Після цього Онищенко міг би отримати певне послаблення у покаранні», – певен нардеп.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus