USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

Постковідний синдром може мати близько 170 симптомів, – лікар

29 Червня 2021 22:46
Постковідний синдром у пацієнтів, які перехворіли COVID-19, може мати близько 170 різних симптомів.

Про це в інтерв’ю Укрінформу зазначила лікар-кардіолог кардіодиспансерного відділення Житомирського обласного медичного консультативно-діагностичного центру Світлана Гаркуша.

«Загалом постковідний синдром може мати різні прояви та налічувати до 170 різних симптомів. Тому важливо самостійно контролювати артеріальний тиск, частоту пульсу, температуру, показники сатурації за допомогою пульсоксиметра. При появі таких відхилень, як болі в серці, задишка, пришвидшене серцебиття, перебої в роботі серця, що посилюються при фізичному навантаженні, треба звернутися до лікаря для уточнення діагнозу та визначення подальшої тактики лікування», – зауважила Гаркуша.

За її словами, коронавірус може мати негативний вплив на серцево-судинну систему, як під час гострого періоду, так і після перенесеного захворювання, викликаючи процеси тромбоутворення в судинах і такі загрозливі ускладнення, як інфаркт міокарда, інсульт головного мозку та тромби в артеріях легень.

У результаті запалення є ризик пошкодження серцевого м’яза і як наслідок – виникнення міокардиту, перикардиту, серцевої недостатності, аритмії.

Кардіолог додала, що прояви постковідного синдрому можуть спостерігатися понад 12 тижнів.

Як ми писали, внаслідок захворювання на COVID-19 та «постковідного» синдрому найчастіше люди скаржаться на зміни з боку респіраторної системи, серцево-судинної системи та нервової системи.

Як повідомлялося, в Україні за минулу добу, 28 червня, зареєстрували 182 нові випадки COVID-19, померли 5 людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus