USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Пости ДАІ чи патрульні машини: як контролюватимуть оновлену трасу Луцьк-Львів

23 Червня 2016 17:54
Усі роботи на дорозі Луцьк-Радехів-Львів, включаючи інфраструктуру та освітлення, у межах ділянок біля адміністративного кордону Волинської і Львівської областей та міста Горохова і села Скобелка планують завершити до кінця липня цього року.

Відтак незабаром постане питання дорожньої безпеки на відремонтованій дорозі. Зокрема розглядалось два варіанти: облаштування поста ДАІ та постійне патрулювання дороги. Про це йшлося під час наради з питань реалізації проекту поточного ремонту автомобільної дороги, - інформують у відділі інформаційної політики облдержадміністрації.

Питання безпеки на автодорозі під час наради обговорювалось найбільше.

Зваживши всі «за» і «проти», наразі зупинились на варіанті постійного патрулювання дороги. За словами тимчасово виконувача обов’язків начальника головного управління Національної поліції у Волинській області Петра Шпиги, цей варіант найкраще забезпечить безпеку руху і є доцільнішим. Адже будівництво, розташування та обслуговування поста потребує фінансових затрат, а що важливіше – затрат часу. Окрім цього, як зазначив Петро Шпига, потрібно передбачити і штатні одиниці, які обслуговуватимуть дорогу. Для цього потрібно 20 чоловік, яких наразі немає.

ЧИТАТИ ЩЕ: У ЛУЦЬКУ ХОЧУТЬ ДОБИРАТИ ПАТРУЛЬНИХ

– Забезпечення безпеки руху повинно бути і ефективність від цього не повинна зменшитись, – відзначив перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Степанцов.

Тож тут слід зазначити, що за результатами останньої виїзної наради керівникам Луцької та Горохівської райдержадміністраціям голова облдержадміністрації Володимир Гунчик дав доручення передбачити у місцевих бюджетах в рамках програм профілактики правопорушень кошти, а зокрема на пальне для патрулювання дороги.

Варто нагадати, що окрім цього, місцеві бюджети фінансуватимуть і облаштування зупинок на дорозі, а саме потрібно передбачити кошти на ремонт старих зупинок і на облаштування нових. На кожну з них необхідно приблизно 18 тис. грн. Загалом на шляху їх нараховується 60.

Також говорили про освітлення дороги, на яке потрібно близько 5,4 млн грн, однак наразі опрацьовуються пропозиції, запропоновані підрядниками. Як зазначив Володимир Гунчик, найближчим часом ці пропозиції будуть озвучені.

На фото: на трасі «Луцьк-Львів» наносять розмітку



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
бе-е Показати IP 23 Червня 2016 18:02
на бтр-ерах і з собаками!) та хоч на танках... а що?
Я Показати IP 23 Червня 2016 19:59
Головне щоб не давали фурам з перегрузами їздити, а не продавали право проїзду, бо тоді дороги не буде за декілька років.
А Показати IP 23 Червня 2016 20:08
А дорога на волинському участку вже почала "сипатися". Прокурорів туди, а не даішників.
Я до А Показати IP 24 Червня 2016 06:48
А де саме?
ППЦ Показати IP 23 Червня 2016 20:11
А навіщо її охороняти та й від кого? Напевно від платників податків, за чиї кошти її було відремонтовано!
Александр Показати IP 23 Червня 2016 20:34
чому не можна встановити просто 5 видео камер вартістю в 10 тис грн ! і поставити знак ведеться відео спостереження з обовязковим штрафом на другому кінці траси при виявленні правопорушення !!! і водії не будуть нарушати шансів нема бути незаміченим !!! а вони умудряються тратити сотні міліонів на будки бензини дорогі автівки і зарплати інспекторів. а результат від цього ще хужий,штрафи сипляться дтп оформлюється.
гість до Александр Показати IP 23 Червня 2016 21:50
Абсолютно вірно. За кордоном скрізь відеокамери. Там економлять кожну копійку.
Deutsche Autoserwis Показати IP 24 Червня 2016 02:50
Was ist? Ukraine straße? Oh mein Got. Es ist nicht spaß? Ha ha.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus