USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Потерпілі ліквідатори на ЧАЕС терпітимуть і надалі?

24 Вересня 2009 14:34
Невиконання цьогорічного бюджету погіршує і без того сумну ситуацію з наданням пільг постраждалим на ЧАЕС, які проживають у Луцьку, ― констатувала перший заступник міського голови Лариса Соколовська. Про це йшлося на зустрічі з представниками громадських організацій ВОДТ «Спілка Чорнобиля» та ЛМДО «Спілка Чорнобиля». Про це 24 вересня інформує репортер «Волинських Новин».
Серед проблем, які окреслили представники громадських організацій, найбільше постраждалих турбують питання забезпечення медичними ліками, бюрократична тяганина  та нестача курортних путівок. Так, з поданих цього року 379 заяв на санаторно-курортне лікування лише 33 людей отримали путівки.
Як доповів директор департаменту соціальної політики Петро Верзун, у порівнянні з минулим роком на реалізацію державних програм щодо соціального захисту постраждалих, місту виділили майже на 1,4 мільйона менше, ніж минулого року. А отримана сума з обласного бюджету на пільги з медичного обслуговування вже третій рік не покриває фактичну потребу громадян міста, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС.
Як зазначив начальник управління охорони здоров’я Федів Кошель, влада виділяє з кожним роком все менше коштів і сподіватись на те, що наступного року луцькі чорнобильці отримають хоча б стільки, скільки отримали цьогоріч, ― просто міф. Частковий вихід із цієї ситуації головний медик вбачає в закупівлі державою імпортних ліків без залучення посередників.
Обговорені проблеми та пропозиції, висловленні учасниками, склали основу листа-звернення на адреси Головного управління праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації, Волинської облдержадміністрації та Волинської облради.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus