USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Потрібно майже 1,2 млн грн: притулок для дітей на Волині не має нормального укриття

6 Лютого 2024 19:49
Голова Волиньради Григорій Недопад з робочим візитом відвідав обласний Рожищенський притулок для дітей. Тутешнім вихованцям він привіз солодощі, розвиваючі ігри та набори для творчості, надані благодійною організацією «Дитяча місія. Україна».

Про це повідомляє пресслужба Волинської обласної ради.

Мета візиту – допомогти обласній комунальній установі у вирішенні найгостріших проблем за умов обмеженого бюджетного фінансування. Як розповів новопризначений директор соціального закладу Леонід Хведчак, нині тут на утриманні 36 дітей, і упродовж дії воєнного стану зберігається тенденція до збільшення кількості підопічних. Неповнолітні, вилучені з родин, що потрапили у складні життєві обставини, в притулку перебувають протягом 3 місяців до залагодження проблем у своїх сім’ях або ж до встановлення їм статусу позбавлених батьківського піклування.

Першочерговою потребою керівник називає облаштування сертифікованого укриття. Зараз воно найпростіше і пристосоване, а отже не передбачене для довготривалого перебування дітей у ньому. Проєктно-кошторисну документацію виготовлено, потребується майже 1,2 млн грн. Голова обласної ради Григорій Недопад зазначив, що цьогоріч державний бюджет також передбачив цільові субвенції на облаштування укриттів. «Це установа, де діти перебувають цілодобово, а отже має бути у пріоритеті на фінансування. Щодо цього я проведу консультації із відповідними структурними підрозділами ОВА», – пообіцяв він.
Читати ще: «Для них це вперше. Раніше вони такого не бачили». Дітям із притулку біля Луцька показали виставу і вручили подарунки

Інша проблема – застаріле кухонне обладнання, яке майже цілковито втратило придатність. Є гостра необхідність у заміні плит та системи вентиляції, потребується новий кухонний та столовий посуд. Дуже бажане придбання і кухонного інвентарю для запровадження нового типу харчування – пароконвектомата, духової шафи, блендера, тістоміса, міксера тощо. Для вирішення цього питання Григорій Недопад уже заручився підтримкою благодійної організації Карітас-Спес Луцьк: «Це наші давні і надійні партнери, які опікуються в тому числі й нашими комунальними закладами. І я переконаний, що допомога від них буде максимальною».
Читати ще: Як у закладах освіти Ковельської громади продовжують облаштовувати укриття

Що ж до потреби оновлення спальних та ігрових кімнат притулку, то очільник Волиньради теж запропонував вихід із ситуації. «Є алгоритм, який дуже виручає в умовах гострого бюджетного дефіциту і він пройшов випробування на ефективність. До таких робіт ми залучаємо учнів наших профтехучилищ, які під керівництвом майстрів таким чином проходять виробничу практику», – розповів Григорій Недопад і пообіцяв координацію у вирішення цього питання влітку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus