USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.75 39.95
  • PLN 9.70 9.85

«Потрібно систематизувати знання за 6 років навчання»: луцькі школярі готуються до НМТ з математики

3 Лютого 2023 09:16
Математика – один із двох обов’язкових предметів мультипредметного тесту, який цього року здаватимуть випускники шкіл, щоб вступити у вищі навчальні заклади. Третя дисципліна буде на вибір.

Суспільне побувало на уроці математики в луцькому ліцеї № 1. Наразі одинадцятикласники повторюють увесь раніше вивчений матеріал.

«Нам потрібно систематизувати знання, починаючи з 6 класу», – каже вчителька Ірина Сіраш.

Зі слів педагогині, щоб успішно скласти тест, потрібні не лише математичні здібності, а й психологічна підготовка.

Читати ще: Історія України – вибіркова дисципліна, літературу не складатимуть: ректор ВНУ прокоментував зміни в НМТ

«Спочатку даю тести, вибираю тих учнів, які вже готові до виконання завдань, щоб перевірити їхні знання. Іншій групі даю тести, щоб підняти їхню самооцінку, щоб додати впевненості і щоб зрозуміли, що є такі завдання, які можна виконати», – розповідає вчителька.

Школярка Юлія Вавринчук каже, що математика для неї – складний предмет. Тому до мультипредметного тесту почала готуватися заздалегідь.

«Вчу те, що мені цікавіше, є теми, які взагалі мені не йдуть. Беруся до легшого і того, що мені реально допоможе в житті. Амбіцій здати на 200 балів у мене немає. Роблю це для себе, аби побачити свій рівень знань», – говорить одинадцятикласниця.
Однокласник Юлії Максим Пахарчук у своїх знаннях впевнений. Хлопець каже, що планує вступати до медичного вишу: «Математика там потрібна. Намагаюся чим побільше зробити на уроці, але вдома теж не забуваю повторювати, робити тести в інтернеті».
Маргарита Савчук до мультипредметного тестування готується з 10 класу. «Я більше гуманітарій, але мені математика доволі непогано дається. Я і додатково готуюся, і в школі ми багато проходимо, важливо, щоб це все було систематично, тоді набагато буде легше», – ділиться школярка.
Як розповіла завідувачка центру ЗНО на Волині Алла Корнейко, цього року учасники НТМ з математики складатимуть 22 завдання. Потрібно набрати не менше 10 % правильних відповідей.
Під час виконання завдань з математики учасники матимуть можливість користуватися довідковими матеріалами. Вони будуть доступні в комп’ютерній програмі, в якій відбуватиметься тестування.

Як і минулого року, замість зовнішнього незалежного оцінювання пропонується провести вступне випробування у форматі удосконаленого національного мультипредметного тесту (НМТ).

НМТ міститиме завдання з трьох предметів. Два з них є обов’язковими – українська мова і математика. На вибір вступник складатиме ще один предмет: історію України, іноземну мову, біологію, фізику або хімію.

Для складання тесту буде відведено 180 хвилин, які вступник зможе розподілити на свій розсуд. При цьому передбачається дві сесії для тестування. Основна сесія НМТ проходитиме в червні, додаткова – у червні-липні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus