USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Потужні землетруси є можливими в Україні: коли це може статися

12 Лютого 2023 12:23
Потужні землетруси можуть статися і на території України. Найактивніші поштовхи з інтенсивністю 8 можливі на південному заході Одеської області.

Про це повідомив сейсмолог НАН Олександр Кендзера, повідомляє ТСН.

Він пояснив, що в Україні можливі землетруси, адже вона знаходиться у тому ж сейсмоактивному поясі, що й Туреччина. Цей сейсмоактивний пояс постійно генерує підземні поштовхи. Сейсмолог додав, що землетруси залежать від того, з якою швидкістю рухаються плити, що призводить до накопичення енергії.

«Цей пояс утворився через те, що Євроазіатська плита тисне на Арабську та Африканську плити. Очевидно, що рух цих плит зупинити неможливо, тому рано чи пізно там будуть землетруси», – сказав він.

Читати ще: Енергія землетрусу в Туреччині мала силу 500 атомних бомб

Сейсмолог пригадав зону Вранча, розташовану у Румунії. Землетрус на цій сейсмоактивній плиті може відчуватись на всій території України. Місцеві сейсмоактивні зони зафіксовані біля Криму та Закарпаття.

Як відомо, потужні землетруси у Туреччині та Сирії сталися 6 лютого.

На ранок неділі, 11 лютого, кількість загиблих у Туреччині та Сирії внаслідок землетрусів зросла до 29 117 людей – 24 617 та 4 500 відповідно. До пошуково-рятувальної операції залучено 26 кораблів, 70 літаків, 114 гелікоптерів, понад 50 дронів.

Як ми писали, у Туреччині рятувальники дістали з-під завалів українку та її 4-річного сина. Родину привалило внаслідок потужного землетрусу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 12 Лютого 2023 14:15
тромб відірватися і закупорити легеневу артерію теж може. "пункт призначення" науковці не дивилися?
Анонім до Анонім Показати IP 12 Лютого 2023 16:13
По научному після п'янкі непогано було б аспіринчиком закинутись щоб менше тромбів було

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus