USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Повалені дерева, будинки без світла та затоплені міста: на Італію і Хорватію обрушилася негода

7 Грудня 2020 09:57
Негода обрушилася на північ Італії та адріатичне узбережжя Хорватії напередодні. В Італії через негоду близько 7 тисяч будинків залишилися без світла, а зимові бурі в Хорватії спровокували руйнування.

Про це повідомляє УНН.

«Північні райони Італії опинилися минулими вихідними у владі негоди. Під вагою мокрого снігу в деяких місцях обрушилися дерева і стовпи електропередач. Близько 7 тисяч будинків залишилися без світла», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в інших районах через проливні дощі і сходження селевих потоків затопило підвали будинків, на допомогу жителям були мобілізовані рятувальники.

«Автомагістраль між Південним Тиролем і Австрією перекрило», – сказано в повідомленні.

Вказано також, що у неділю вранці снігоприбиральні машини так і не змогли повністю розчистити деякі ділянки автотраси А22 між Віпітено і Бреннером – прикордонним перевалом в східних Альпах.

«Центральна Італія постраждала від повеней, викликаних проливними дощами і таненням снігу. Багато доріг стали непроїжджими. Через сильні паводки евакуювали жителів комуни Нонантола в провінції Модена в Емілії Романьї. Тут вийшла з берегів річка Панаро, затопивши набережну. У деяких будинках вода піднялася до пів метра. 60 сімей доставлені в пункти тимчасового проживання. Затоплено великі території і в інших регіонах Італії», – йдеться в повідомленні.
Окрім того, найближчими днями, за прогнозами синоптиків, в комуні Нонантола також очікуються дощі.

«У неділю зимові бурі викликали руйнування на адріатичному узбережжі Хорватії. Південні вітри зі швидкістю до 130 км/год обрушилися на міста Спліт і Шибеник в центральній Далмації, перекривши всі поромні перевезення на хорватські острови. Узбережжя у містечках Кастелі і Рогозніца було затоплено протягом декількох годин після проливних дощів, хвилі місцями досягали 6-метрової висоти. Кілька невеликих човнів, що стояли в доках цих міст, розбилися і затонули під час шторму», – йдеться в повідомленні.

Мандрівникам рекомендували уникати приморських доріг.

Нагадаємо, в Альпах через сильні снігопади було оголошено найвищий рівень лавинної небезпеки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus