USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Повернули інваліду житло, яке хотів забрати рідний брат

17 Травня 2012 15:04
Квартиру, з якої неповносправного мешканця Ківерців виселив рідний брат, довелося «відвойовувати» через прокуратуру. Зараз чоловік має належне йому за законом житло й постійну реєстрацію.
Про це повідомляють у прес-службі прокуратури Волині.
Прокуратура Ківерцівського району Волинської області в судовому порядку поновила житлові права інваліда 2 групи, недієздатного жителя Ківерців. Ще 2004 року Ківерцівський районний суд визнав цього чоловіка недієздатним, адже з 1998 року він перебував на примусовому лікуванні у Волинській обласній психіатричній лікарні №2 у селищі Олика.
Опікуном його суд призначив старшого брата. Саме брат-опікун у результаті кількох сумнівних оборудок і позбавив хворого брата квартири, яка після смерті батьків належала їм обом на правах спільної власності, та став її одноосібним господарем.
Повернутися в рідне помешкання інваліду виявилося непросто. За позовом прокурора Ківерцівського району 15 березня 2011 року Ківерцівський районний суд визнав недійсним розпорядження Ківерцівської міської ради, за яким квартиру передали у приватну власність одному брату.
Але цього виявилося недостатньо. Брат-опікун однаково не пускав підопічного брата у житло.
Прокуратура Ківерцівського району знову звернулася з позовом до суду, аби вкотре захистити його житлові права.
Рішенням Ківерцівського районного суду від 27 лютого цього року позов прокурора Ківерцівського району задовольнили ‒ опікуна зобов’язали усунути всі перешкоди та вселити брата в спільну квартиру.
Як повідомив прокурор Ківерцівського району Володимир Лебедюк, зараз інвалід має належне йому за законом житло й постійну реєстрацію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Философфф Показати IP 17 Травня 2012 19:45
Родичів не обирають! Таких підлих братів саджати треба вкупі з тими, хто сприяв бєспределу!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus