USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Повідомили, де в Луцьку на Коперника не можна зупиняти й паркувати авто

19 Листопада 2023 09:08
Вздовж усієї вулиці Коперника в Луцьку встановлено дорожні знаки «Зупинку заборонено», які забороняють зупинку і стоянку транспортних засобів, крім таксі, що здійснює посадку або висадку пасажирів (розвантаження чи завантаження вантажу).

Про це інформують у департаменті муніципальної варти Луцькради.

Дія знака не поширюється:

- на транспортні засоби, що рухаються за встановленими маршрутами;

- за наявності під знаком «Зупинку заборонено» таблички 7.18 «Крім осіб з інвалідністю» на водіїв з інвалідністю, що керують мотовізком або автомобілем, позначеними розпізнавальним знаком

«Водій з інвалідністю», на водіїв, які перевозять пасажирів з інвалідністю, за умови наявності документів, що підтверджують інвалідність пасажира (крім пасажирів з явними ознаками інвалідності).

Читати ще: В Україні – бум автовикрадень: де найбільше злодіїв та скільки авто вкрали на Волині

Зона дії знака – від місця встановлення до найближчого перехрестя за ним, а в населених пунктах, де немає перехресть, – до кінця населеного пункту. Дія знака не переривається в місцях виїзду з прилеглих до дороги територій і в місцях перехрещення (прилягання) з польовими, лісовими та іншими дорогами без покриття, перед якими не встановлено знаки пріоритету.

Дія знака поширюється лише на той бік дороги, на якому він встановлений.
Проте не всі водії дотримуються вимог встановлених дорожніх знаків і паркують автомобілі, створюючи перешкоди для пересування інших учасників дорожнього руху та фактично лишають лише одну смугу для руху транспортних засобів замість двох.

«Нагадуємо, що за порушення вимог дорожніх знаків, зокрема в частині зупинки та стоянки, власники автівок нестимуть адміністративну відповідальність згідно з ч. 1 ст. 122 КУпАП, що передбачає штраф у сумі 340 грн», – наголошують муніципали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 19 Листопада 2023 14:16
Нічого,включать аварійку і булуть далі паркуватся

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus