USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Повний відморозок: експерт пояснив, навіщо Путін призначив Суровікіна керувати армією РФ в Україні

11 Жовтня 2022 10:34
Новий командувач армії РФ в Україні генерал Сергій Суровікін отримає мало ресурсів для досягнення політичних цілей.

Про це йдеться у звіті Міністерства оборони Великобританії, передає Кореспондент.

Як відомо, 8 жовтня Міноборони Росії оголосило про призначення Суровікіна головнокомандувачем Об’єднаного угрупування військ, яке проводить «спеціальну військову операцію» в Україні.

Раніше Суровікін командував Повітряно-космічними силами Росії, а нещодавно – Південним угрупованням військ в Україні.

За інформацією британської розвідки, протягом більшої частини операції Росії, ймовірно, не вистачало одного уповноваженого польового командира. Генерал Олександр Дворніков, ймовірно, обіймав цю посаду в період з квітня по серпень 2022 року, але незрозуміло, чи він міг ефективно контролювати часто розрізнені та конкуруючі угруповання сил.

«Призначення Суровікіна, ймовірно, відображає зусилля російської спільноти національної безпеки щодо покращення проведення операції. Однак йому, ймовірно, доведеться конкурувати з дедалі більше фракційним російським Міноборони, який має мало ресурсів для досягнення політичних цілей, поставлених перед ним в Україні», – вважають у розвідці Британії.

Новопризначений командувач російського угруповання Сергій Суровікін є одним із небагатьох командирів, який готовий до будь-яких жертв і не думає про наслідки, повідомив російський опозиційний політик та журналіст Ігор Яковенко в інтерв’ю OBOZREVATEL, пише ТСН.

Експерт розповів, що у 1991 року в Москві Суровікін, перебуваючи у званні капітана, командира батальйону гвардійської таманської дивізії, спрямував свої бронеавто на мирних громадян. Тоді після п’яти місяців у в’язниці він вийшов на волю, уникнувши покарання.

«Він готовий до будь-яких жертв і не думає про наслідки. Це людина, яка не зупиниться ні перед чим. Якщо йому накажуть, він може вбити увесь світ. Генерал Суровікін – це спроба Путіна подолати розкол між ним та армією. Це людина, якій Путін довіряє абсолютно, можливо, єдиному в Збройних силах», – зазначив Яковенко.

Він пояснив також, що у Росії нині спостерігається деякий конфлікт між Путіним, Міністерством оборони РФ та Генштабом. Зокрема, саме їх звинувачують у втечі російських окупантів з низки регіонів України після контрнаступу ЗСУ й інших помилках, які відбулися під час проведення мобілізації, оголошеної Путіним.

«Він нацькував на міноборони та генштаб, на генерала Герасимова та Шойгу, своїх двох шавок – Кадирова та Пригожина. Він намагається призначити відповідальним за військові невдачі генералітет, насамперед генштаб, побічно і Шойгу. І, звісно, військовим це не подобається. Відповіддю було висунення генерала Суровікіна. Це повний відморозок, який готовий виконати будь-який наказ», – додав Яковенко.

Раніше повідомлялося, що новопризначений командувач армії РФ в Україні Сергій Суровікін намагається продемонструвати Путіну «швидкі результати». Цим пояснюються удари по українській критичній інфраструктурі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Самий головний Показати IP 11 Жовтня 2022 12:55
Ви за цапів не дуже переживайте, їх дуже багато. І всі хочуть знищити і обібрати багатшу і достойнішу Україну. Ось мотивація..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus