USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Поєднання року та органа: на Волині завершився XX-й фестиваль «Стравінський та Україна»

9 Жовтня 2023 12:04
Міжнародний музичний фестиваль «Стравінський та Україна» завершився. Це єдиний фестиваль Волині, присвячений класичній музиці в усіх її жанрах та стилях.

У церемонії закриття ювілейного фестивалю взяв участь заступник голови обласної ради Григорій Пустовіт, інформують у пресслужбі Волинської облради.

Популяризація творчості Ігоря Стравінського, дослідження його зв’язків із Україною, а також пропагування кращих зразків світової і української музичної класики, – такою є мета фестивалю. Доброю традицією кожного фестивалю є прем’єра творів Стравінського, які до цього часу в Україні не виконувались, або яких немає в аудіо записах.

Під час заключного шоу глядачі могли насолодитися концертною програмою Rock Organum. Цей колектив під керівництвом молодої диригентки Тетяни Драник сміливо експериментує, гармонійно синтезуючи рок і класику. Орган, фортепіано, саксофон та інструментальний ансамбль «Імпреза» – саме у такому поєднанні були виконані хіти із репертуару легендарних груп Rammstein, Pink Floyd, Eurythmics, Queen, співачки Тіни Тьорнер, а також популярна класика.

«Ігор Стравінський — всесвітньовідомий композитор, родина якого походить з Волині. В Устилузі, у його родинному маєтку створено єдиний музей, присвячений композитору. Ми пишаємося таким відомим волинянином і з задоволенням насолоджуємося його творчістю, – зазначив Григорій Пустовіт. – Родзинкою сьогоднішнього концертного шоу було поєднання органу та рок-мотивів. І це лишило неймовірні враження».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus