USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Поїздка до Міноборони: що сказали рідним військових з Волині

26 Травня 2014 14:47
Відбулася зустріч у Міністерстві оборони за участі родичів військових з Волинської області, які вимагали, щоб військову частину номер 2331 повернули на місце дислокації у Володимир-Волинський. Саме на військовослужбовців цієї частини був здійснений напад біля міста Волноваха на Донеччині, - інформує Gazeta.ua.

"З нашого міста понад 4 тисячі військових і мобілізованих хлопців зараз на сході. Їх мобілізували на 45 днів, а вже майже три місяці вони там. Більшість з них не вміє воювати, вони навіть навчання нормально не пройшли, дехто ні разу навіть не вистрілив. Ми все розуміємо, треба зараз боронити країну, але ж є не тільки наші діти, хай ще інші поїдуть. В кінці-кінців цим не хлопці повинні займатись, а спецназ, всякий Беркут", - вважає Олена Фурманюк, мати одного з мобілізованих військових, що зараз проходить службу на Донеччині.

Минулого тижня жінки вже приїжджали до міністерства, з ними тоді поспілкувались, але проблеми не вирішили.

"Тільки коли ми в п'ятницю перекрили Любомльську трасу, на нас звернули увагу. Приїхали і СБУ, і військова прокуратура, і з обласного військкомату, почали нам пояснювати. Інші жінки взагалі хочуть їхати на схід і забирати своїх дітей самі. Ми їх відмовили і приїхали зараз на зустріч із заступником міністра Генерал-полковником Воробйовим", - каже пані Олена.

Під час зустрічі жінкам пообіцяли, що військову частину відведуть до Миколаївської області, але наказ про демобілізацію зможе підписати тільки новообраний президент.

Сідаючи у автобус, жінки не приховували свого незадоволення від поїздки і обіцяли ще повернутись до Києва, якщо їхні рідні не будуть повернуті до Володимира-Волинського найближчим часом.

"Ми хочемо звернутись до матерів сходу, щоб вони своїх дітей теж кликали додому. Якщо вони зі свого боку - ми зі свого. Так і вирішимо це. Усі ж матері хочуть, щоб їхні діти живі були. Навіщо нам воювати один з одним", - вже сідаючи в автобус говорила пані Олена.

Нагадаємо, що 22 травня на Донеччині терористи розстріляли з ручного протитанкового гранатомета один з блокпостів ЗСУ, в результаті чого загинули 16 українських військових.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Анонім Показати IP 26 Травня 2014 15:12
Здається мені, що дуже цікавим та повчальним для Вітера, Гузя, Данильчука, Пустовіта та військового комісаріату буде повернення вже демобілізованих бійців 51ї бригади на Волинь. Для теперішньої влади відразу буде серпом по рейтингу...
мім до Анонім Показати IP 26 Травня 2014 18:53
Да який у перерахованих рейтинг? Одне бла-бла-бла...
сестра Показати IP 26 Травня 2014 15:21
незаконно забрали хлопців, а тепер не хочуть відпускати. Підписати про мобілізацію є кому, а про демобілізацію немає кому!!!!!!!!!!!!!!!
Анонім Показати IP 26 Травня 2014 15:45
Які закони? ви про що говорите? Як порушувати усі можливі і неможливі принципи і закони, то вони можуть, а тепер хочуть, щоб ми мовчали і діяли по уявних їх законах! Кожен трактує так як хоче! Розшифруйте нормально, те що написано чорним по білому!!! Документ 1238-18, чинний, поточна редакція — Прийняття від 06.05.2014 ПОСТАНОВА Верховної Ради України Про додаткові заходи щодо зміцнення обороноздатності та безпеки держави Верховна Рада України постановляє: 5) вжити заходів з проведення кожних 45 діб ротації та звільнення осіб, призваних на військову службу у зв’язку з мобілізацією, окрім тих, які виявили бажання продовжувати військову службу в особливий період; То це ми ніби дурні, а ви розумні?? Хто буде відповідати за 17 життів??? Може ті комісари, які грошима кишені набили і неготових відправили на війну, і кинули їх там вмирати??? Чому призивати з порушеннями можна, а постанову виконати не можна??? Закони то тільки для простих смертних? Чи не так??
Василь Показати IP 26 Травня 2014 18:45
Волиньских хлопцiв з гвинтокрила розстрiляли .. У ДНР немаэ жодного геликоптера. На ютубi вiдео викладене
поха Показати IP 26 Травня 2014 19:39
який беркут там що професіонал?? для війни потрібні війскові а не охоронці товстосумім і нічних клубів!!а війскових на украіні немае ,гроші ішли незрозуміло куди,так що тільки нашим простим хлопцям і чоловікам як завжди самим і своіми силами боротись з ворогом (
хунта Показати IP 26 Травня 2014 22:35
Під час зустрічі жінкам пообіцяли, що військову частину відведуть до Миколаївської області, але наказ про демобілізацію зможе підписати тільки новообраний президент.
Лучанин Показати IP 26 Травня 2014 23:10
http://slovovolyni.com/ukr/volyn/21521/, Всі читаємо
справедливий Показати IP 27 Травня 2014 00:52
яценюк турчинов та інші херові керівники від волині до луганська, ви ****** яких потрібно судити як янека за згвалтування України а час настане , пошліть своїх дітей дайте їм вила, а зброю та амуніцію хай в бою добудуть , і переможуть терористів . ментів 300 000, сбу 30 000,спецпідрозділів 10 000, армія ,внутрішні війська, прокурори,судьї, прикордонники,митники ,різні охоронні структури вас усіх не згадаєш народних обранців, усе це має бути сьогодні обєднаний штрафбатальйон який своїми діями докажуть,що вони Патріоти України .ВИ мої кохані з переду а ми вас прикриємо з заді з тими хлопцями яких ви призвали як пушечне мясо , ато як кришувати і бюджет пи….ти то ви передовики соц змагань. подивіться на себе з боку джипи , дачі усе для вас любих ,курорти і на усе увас є час а для Батьківщини ***. подуамйте добряче ******* які порвали Україну.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus