USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Позбавлять прав довічно: Рада хоче посилити покарання для п'яних водіїв

4 Липня 2018 14:26
Верховна Рада проголосувала за посилення покарання для автомобілістів, які потрапляють у ДТП в нетверезому стані.

240 парламентарів підтримали за основу у першому читанні законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання смертності на дорогах», інформує Gazeta.ua.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначають, що його метою є посилення кримінальної відповідальності за вчинення злочинів з порушенням правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами у стані алкогольного сп'яніння або у стані, викликаному вживанням наркотичних або інших засобів, що викликають запаморочення.

Зараз за порушення ПДР, що спричинило смерть потерпілого або заподіяло тяжке тілесне ушкодження, передбачається позбавлення волі терміном від 3 до 8 років з позбавленням права керування транспортними засобами терміном до трьох років або без такого. У разі загибелі кількох осіб - позбавляють волі терміном від 5 до 10 років.

Новий проект пропонує за порушення у стані алкогольного або наркотичного сп'яніння, карати позбавленням волі терміном від 8 до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами терміном 10 років.

При цьому особа, позбавлена права керування транспортним засобом, але яка керувала ним, каратиметься позбавленням волі терміном п'ять років з позбавленням права керувати транспортними засобами довічно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ХаХаХа Показати IP 4 Липня 2018 16:13
Вспомним наших "героев", которые за убиты по пьяни получали условно
Насмішили Показати IP 4 Липня 2018 16:55
Коли в нас когось це зупиняло?
хехъ Показати IP 4 Липня 2018 18:27
пишут для того, чтобы больше брать взятки. Не более.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus