USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Пожежа у дитячому таборі «Вікторія»: експерти знайшли останки дітей

26 Липня 2018 21:52
В Одесі на згарищі в дитячому таборі «Вікторія» сьогодні знайдено останки загиблих під час пожежі дітей.

Як передає УНІАН, про це повідомив батько однієї із загиблих дівчаток Олексій Мазур.

За його словами, виявила рештки група незалежних міжнародних експертів, які напередодні приступили до роботи у «Вікторії». «Експерти знайшли частину щелепи і кістки. Фахівці передали знахідку до Одеського обласного бюро судово-медичних експертиз, де повинні з'ясувати, кому конкретно належать останки», - сказав Мазур.

Заступник директора дитячого табору «Вікторія», підозрювана у привласненні держкоштів, повернула гроші в бюджет фахівців міжнародного інституту. Експертів з Естонії залучили батьки загиблих дітей. Вони не вірять даним офіційного слідства і не задоволені ситуацією, що склалася. Мазур, який проходить у кримінальному провадженні як потерпілий, раніше звернувся до Приморського районного суду Одеси з проханням дозволити проведення незалежної експертизи.

Суд клопотання задовольнив. Коментуючи такий поворот подій, Мазур заявив, що батьки пішли на цей крок вимушено, оскільки раніше проведена експертиза нічого не встановила. «Ні причину пожежі, ні порушень - нічого. За фактом ми не знаємо, в чому причина загибелі наших дітей. Надія лише на експертизу. Наша держава в особі слідчих органів не виправдала довіри», - сказав Мазур.

Як повідомлялося раніше, в Одесі пізно ввечері 15 вересня 2017 року на території дитячого комплексу «Вікторія» сталася пожежа, яка призвела до загибелі трьох дівчаток. Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки), прокуратура - за ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus