USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Пожежа у Сватовому: двоє загиблих, у місті обмежене пересування. ФОТО

30 Жовтня 2015 12:47
У Сватовому, на військовому складі, де напередодні сталася пожежа, за станом на 8:45 ранку п'ятниці вибухи на складі припинилися. На місці події спільно працюють 20 команд, до складу яких входять військові інженери і фахівці ГСЧС. У ліквідації наслідків надзвичайної ситуації також задіяні пожежні танки та інженерні машини розмінування, - пише Громадське ТВ з посиланням на Інтерфакс-Україна.

В районі інциденту працюють інженерні підрозділи - «шукають ті снаряди, які розлетілися і не розірвалися».

У місті обмежене пересування. Евакуйовано пацієнтів Сватівської районної лікарні, будинок пристарілих та школу-інтернат. Вивезено понад 200 мешканців міста, ще близько 500 мешканців залишили територію населеного пункту на приватному автотранспорті, повідомив Юрій Клименко, заступник голови Луганської військово-цивільної адміністрації.

У Сватовому вибухи почали лунати о 19:30 на базі артдивізійних складів сектору А. Про це повідомив міський голова Сватова Євген Рибалко.

Є дані про загиблих - двоє, згідно з інформацією Рибалко. Четверо військовослужбовців - поранені.

«Загинула жінка - продавець магазину від осколка снаряда. Також загинув чоловік. 4 поранених. Під завалами на території артдивізійної бази лежить військовий - живий, дістатись до нього немає змоги», - повідомив Рибалко.

Клименко підтвердив загибель лише однієї людини - продавця магазину. Він також додав, що зараз в місті пошкоджені 9 п'ятиповерхових будинків, 6 - чотирьохповерхових, 20- трьохповерхових.

Згідно з попередньою версією причиною загоряння стала сигнальна ракета, яка вистрелила, впала на язики з боєприпасами. У Генштабі розглядяють різні причини, в тому числі і версія терористичного акту, повідомив Селезньов. СБУ кваліфікувала вибухи боєприпасів під Сватове як теракт, що спричинив загибель людей.

Мешканці Сватового ввечері повідомляли, що горило кілька будинків і кілька гаражів. Також горіли ліси навколо міста. Один зі снарядів упав на залізничну колію в 24 кілометрах від Сватового в напрямку Харкова. Сполучення там зараз зупинено. На місці працювали усі 15 пожежних машини області.

Людей евакуйовували в бік Кремінної і Троіцького. Представники місцевої влади повідомили, що людей перевели до бомбосховищ. Тим, хто виявив бажання виїхати з міста, надається транспорт і везуть до ближчих районних центрів. Там їх селять в будинки відпочинку. В місті також перекрили газ.

Як повідомив у фейсбуці журналіст Макс Левін, масової евакуації населення не було - вивозили по бажанню.

Речниця луганської обласної міліції Тетяна Погукай не змогла доїхати до Сватого, дорогою до міста на блокпосту довелось розвернутись назад, тому що до дороги долітали снаряди.

Голова Луганської військово-цивільної адміністрації Георгій Тука в телефонному коментарі повідомив, що площа загорання - 300 на 300 кв метрів. Лікарні працюють в посиленому режимі. Тука підтвердив інформацію про те, що горять склади на артдивізійній базі сектору А.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus