USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Працівник волинської Укртрансбезпеки, який погорів на хабарі, відбувся штрафом

3 Квітня 2019 14:59
Головний спеціаліст відділу надання адміністративних послуг Управління Укртрансбезпеки у Волинській області, який отримав хабар у розмірі 150 доларів, відбувся штрафом в 20 тисяч гривень.

Про це йдеться у вироку Ковельського міськрайонного суду Волинської області.

Під час судового засідання вдалося встановити, що у вересні минулого року обвинувачений, перебував на посаді головного спеціаліста відділу надання адміністративних послуг Управління Укртрансбезпеки у Волинській області.

Так, при особистій зустрічі із громадянином працівник Укртрансбезпеки запропонував, щоб йому надали неправомірну вигоду за оформлення дозволу на виконання міжнародного перевезення вантажної платформи «лафети» у орієнтовній сумі від 50 до 100 доларів США за кожен дозвіл, а всього у розмірі близько 150 доларів США, на що чоловік погодився.

Зокрема, посадовець спочатку отримав 50 доларів, а потім 100, однак під час отримання хабара його затримали працівники УСБУ у Волинській області.

Під час досудового розслідування між прокурором та обвинуваченим була укладена угода про визнання винуватості.

Таким чином, суд визнав посадовця Укртрасбезпеки винним та призначив покарання у виді штрафу в розмірі 1200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 20 тисяч 400 гривень з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій в органах державної влади строком на один рік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Петро Показати IP 3 Квітня 2019 15:32
Ну що ж давайте подивимся: Початок: витяг із сайту СБУ України: Новини за 14.02.19 - "На Волині СБУ викрила на хабарах посадовця Укртрансбезпеки (відео)" Витяг з публікації: "Співробітники Служби безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури викрили на систематичному отриманні хабарів головного спеціаліста відділу надання адміністративних послуг Управління Укртрансбезпеки у Волинській області. Оперативники спецслужби встановили, що посадовець налагодив механізм отримання неправомірної вигоди від перевізників за надання дозвільних документів на міжнародні вантажні перевезення. Вартість його «послуг» становила сто доларів США з кожного транспортного засобу. У середньому зловмисник таким чином «надавав» понад п`ятсот дозволів щомісяця". Вловили масштаб і систему??!! А що на виході??? Дивимся дану публікацію та рішення суду в реєстрі судових рішень за № 159/1256/19. А на виході найлегша кваліфікація ст. 368 КК України, тобто частина 1, один епізод, тобто намає інших хабародавців, і немає повторності. То де ж система хабарництва, де механізм як заявлялося, де понад п"ятсот дозволів в місяць??? Тому і покарання мінімальне.... Де ж нормальне розслідування злочинів???!!! Вот і вся нинішня політика наших правоохоронних органів - головне спочатку голосно заявити, а потім тихенько спустити на тормозах!
Справедливий Показати IP 3 Квітня 2019 15:44
Це перемога!!! Це фінал!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus