USD 39.40 39.73
  • USD 39.40 39.73
  • EUR 39.63 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Працівникам Володимир-Волинського ВПУ погасять борги по зарплатах

11 Березня 2016 15:44
Заборгованість за січень-лютий по зарплатам працівникам Володимир-Волинського ВПУ виплатять. Про це інформує БУГ.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, депутати Волинської облради внесли зміни до обласного бюджету, що передбачають виділення 6,8 мільйона гривень 5 закладам профтехосвіти (2 в Володимирі-Волинському, 2 в Ковелі і 1 в Нововолинську) на погашення заборгованості по зарплатах за 2 місяці.

Окрім того, йшлося про те, що волинські мери порушують закон, протягом трьох місяців не виплачуючи фінансування профтехучилищам. Так, зважаючи на те, що останні проігнорували сесійне засідання, голова Волинської облради Ігор Палиця наголосив на можливості виголошення недовіри до міських очільників.

Так, 11-го березня у Володимир-Волинській міській раді відбулася позачергова сесія. На порядок денний винесли лише одне питання – внести зміни до рішення міської ради “Про міський бюджет на 2016-й рік”.

Саме прийняття цього рішення дозволить міській раді виплатити заборгованість по зарплатам для працівників Володимир-Волинського ВПУ. Кошти на компенсацію були виділені рішенням Волинської обласної ради 10-го березня в сумі понад 1,5 мільйона гривень.

На думку депутатів, надана субвенція облрадою не вирішить питання фінансування закладу профтехосвіти. Тому міський голова Петро Саганюк запропонував підготувати лист-звернення до Президента України.

За підсумками 2015-го бюджетного року у розпорядженні міста вільними є 15-ть мільйонів гривень. На повноцінне фінансування ВПУ необхідно близько 11-ти мільйонів, тобто вільними залишиться лише 4 мільйони. Зазначимо, що кошти із перевиконання бюджету міська влада може використовувати для благоустрою міста, а якщо буде змушена фінансувати училище, то прийдеться скоротити статтю витрат.

За рішення внести зміни до міського бюджету депутати міськради голосували поіменно. Відразу зазначимо, що проголосували одноголосно.

Хоча і без ексцесів не обійшлося. Зокрема, нашокраївець Руслан Мороз заявив, що депутати обрані від партії БПП “Солідарність” повинні йти і пояснювати людям та вчителям політику партії і Порошенка зокрема. Також, міський депутат вимагав, щоб депутати обласної ради та народний депутат прийшли на сесію міськради та розповіли, як відстоюють заклади профтехосвіти.

Нагадаємо, що 4-го лютого Верховна рада прийняла поправки до бюджету на 2016-й рік та зміни до Бюджетного Кодексу. Володимир Гройсман, голова ВРУ, відразу ж їх підписав та передав Президенту. По сьогоднішній день Петро Порошенко і не підписав ці поправки, і не ветував, і не відправив у Раду на повторне слухання.

Міністр фінансів Наталія Яресько, своєю чергою, стверджує, що грошей в державі немає і Порошенко повинен накласти вето на ці закони. Бездіяльність Порошенка у вирішенні даного питання залишає заклади профтехосвіти по всій Україні у “висячому” положенні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Радкевич Показати IP 12 Березня 2016 00:27
Мороз це ж маріонетка Саганюка. Що Саганюк напише, той вивчить за ніч, і строчить як дурний з полємьота.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus