USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Працівники судів неадекватні - результати моніторингу

20 Жовтня 2009 18:06
Працівники судового апарату не вміють об’єктивно оцінювати власну особистість -  вважає директор  Інституту аналізу державної та регіональної політики Віктор Пенько. Такий висновок він зробив  після моніторингу Луцьких міськрайонного та апеляційного судів – інформує 20 жовтня репортер «Волинських новин».
Опитування, проведене  у рамках проекту «Покращення доступу до правосуддя з земельних питань» засвідчило, що працівники судового апарату, за виключенням самих суддів,  уявляють себе не надавачами послуг, а важливою ланкою влади – пояснив пан Пенько. «Чи може людина, яка, власне, не усвідомлює себе, бути представником установи, яка надає судові послуги?», – зауважив керівник проекту.
За його словами, третина тих, хто звертається до судової установи, скаржилась на неадекватне ставлення до них представників судового апарату. Це викликано помилками у наборі персоналу та відсутністю елементарного навчання для працівників – вважає пан Пенько.
Також у рамках моніторингу судів, який, за словами Віктора Пенька, був проведений уперше, були виявлені такі проблеми як непоінформованість та відсутність культури судових відносин користувачів послуг, незацікавленість судового апарату у реформуванні, та велика кількість замовних рішень.
Пан Пенько також наголосив на непристосованості приміщень до розгляду справ. «Санітарний стан приміщень, до прикладу міськрайонного суду, змушує бажати кращого. Потрібні елементарні речі – стільці для очікування та належні туалети», - пояснив він.
«Цей моніторинг – це ще не революція, це підготовка до неї», - сказав Віктор Пенько. «І наші дії викликані тим, що судова влада сама себе реформувати не буде ніколи», - зазначив керівник проекту.
Моніторингу підлягли саме земельні справи, адже, як зазначив пан Пенько, земельний ринок на Волині не склався і «наразі ми не маємо культурного земельного користувача; зазвичай проведенням справи незадоволені обидві сторони».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 28 Жовтня 2009 12:48
Проблеми судової влади, як і будь-якої іншої гілки влади у нашій країні існують. Але виправити їх можна лише спільними зусиллями. Для цього потрібно, насамперед, хоча б запросити представників судів для участі в роботі зазначеної прес-конференції.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus