USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Права українських працівників у Польщі можуть винести на міждержавний рівень

5 Липня 2020 23:07
Права українців, які працюють у Польщі, можливо, потрібно врегулювати міжурядовою угодою.

Про це заявив міністр сільського господарства і розвитку села Ян Кшиштоф Ардановський, який 4 липня взяв участь у вшануванні пам’яті вояків армії УНР з нагоди 27-ї річниці відновлення Українського військового цвинтаря у місті Александрув-Куявський Куявсько-Поморського воєводства на півночі Польщі, повідомляє Укрінформ.

"У Польщі працює багато тисяч українців, які мають повагу завдяки своїй чесності, надійності, працьовитості. Можливо, це (статус українців – ред.) має врегулювати міждержавна угода, яка давала б і більші гарантії, і більшу безпеку, кращу опіку, дотримання прав працівників. Це все буде предметом міждержавних переговорів",- наголосив Ардановський.

За його словами, те, що до Польщі приїжджають тисячі українців, є доброю нагодою, щоб подружитися.

«Це прекрасна нагода, аби краще познайомитися. Адже у нас схожа мова, у переважній більшості ми християни. Потрібно пізнати себе і спосіб мислення, чутливість і на цьому будувати дружні відносини. Кращого часу не буде...Польсько-українські політичні та економічні відносини розвиваються добре. Що ж до питань історичних, то їх не можна забувати, але з них потрібно навчитися робити висновки», – зауважив Ардановський.

Заважимо, за інформацією Головного статистичного управління Польщі на кінець 2019 року в Польщі перебувало понад 1,3 млн українців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus