USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Правоохоронці вилучили бурштину на півмільйона гривень

6 Квітня 2016 10:08
Співробітники Служби безпеки України діючи спільно з поліцією вилучили п’ять кілограмів бурштину-сирцю великих фракцій у двох мешканців Дубровицького району Рівненщини, - інформує прес-центр СБУ.

У повідомленні відомства сказано, що правоохоронці зупинили автомобіль, який в’їжджав до обласного центру. Під час його огляду співробітники правоохоронних органів виявили у багажнику сумку з прихованим бурштином, який чоловіки незаконно добули у своєму районі. До Рівного вони везли «сонячне каміння» для перепродажу. За попередніми розрахунками, вартість вилученого бурштину за цінами «чорного ринку» становить майже півмільйона гривень.

Відносно затриманих старателів відкрито кримінальне провадження за ст. 198 Кримінального кодексу України.
На даний час тривають оперативно-слідчі дії з метою встановлення та притягнення до відповідальності організаторів незаконного видобутку та збуту бурштину.

Нагадаємо, раніше йшлося про те, що у Сарненському районі Рівненської області старателі, які незаконно добувають бурштин, побили поліцейських, які приїхали на місце "видобутку". У результаті сутички 7 правоохоронців потрапили до лікарні. Згодом стало відомо, що бурштинові родовища на Рівненщині охоронятиме Нацгвардія. Нацгвардійці спільно з поліцейськими здійснюватимуть рейди, щоб максимально обмежити доступ старателів до комалень.

До слова, нещавно на Рівненщині волинські силовики спіймали на хабарі майора СБУ. Співробітники підрозділу внутрішньої безпеки СБ України у взаємодії з військовою прокуратурою затримали на хабарі старшого оперуповноваженого УСБУ в Рівненській області.

Зокрема, старший оперуповноважений УСБУ у Рівненській області вимагав гроші від представника місцевої мережі автозаправочних газових станцій за неперешкоджання підприємницькій діяльності.

Частину хабара він погодився взяти талонами на пальне. Його затримали на «гарячому» при одержанні двадцяти тисяч гривень та автозаправочних паливних талонів на суму понад три тисячі гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus