USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Правоохоронці розслідують перший на Волині кіберзлочин

23 Вересня 2013 16:44
Волинянин незаконно продавав послуги інтернет та супутникового телебачення. Правоохоронці затримали злочинця, переодягнувшись у робочий одяг працівників «Волиньгазу».

Про це повідомив начальник управління УМВС у Волинській області Олександр Терещук під час брифінгу-конференції «Припинення діяльності незаконного телецентру».

Так, зі слів головного міліціонера області, у кінці минулого року правоохоронці затримали громадянина, який незаконно втручався у систему інтернет комунікацій і несанкціоновано їх продавав. Міліціонери вилучили сервери. Згідно підрахунків правоохоронців, збитки від цього злочину - понад 500 тисяч гривень.
До слова, у Луцьку підрозділ роботи з кіберзлочинністю з’явився відносно недавно.
Так, як розповів Олександр Терещук, працівники міліції затримали злочинця раптово, інакше він «одним натиском клавіші зумів би стерти всю інформацію».

«Власну квартиру зловмисник облаштував камерами. Він мав власну знімальну групу, яка на нього працювала», - повідомив Терещук.

Як розповів начальник міліції, коли до дверей цього громадянина підійшли працівники міліції, переодягнені у форму «Волиньгазу», він двері не відкрив. І, лише коли правоохоронці зникли з поля зору, він вийшов з квартири, сів у таксі. Після того, як міліціонери наздогнали автівку, злочинця повернули до власної квартири, де провели обшук. Міліціонери знайшли техніку та речові докази.
Зі слів Олександра Терещука, злочинцю загрожує від 3 до 6 років позбавлення волі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЧОМУ ВОЛИНСЬКА МІЛІЦІЯ ПЕРЕОДЯГНУЛАСЯ У ФОРМУ ГАЗОВИКІВ. ВІДЕО
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Волинянин Показати IP 23 Вересня 2013 18:46
Подивіться те українське телебачення, яке хочуть закодувати, іще гроші за перегляд брати. Що на телеекрані, самому рекламлваному Т2 - Менти, прокурори, нахабне ФЕС, тупі Букіни й Вороніни - то все російські програми. Що тут українського, що кодувати. Я не захищаю протизаконня, але я хочу нормальний продукт, я не вбивство з розрізом трупа замість вечірньої казки перед сном.
Адвокат Показати IP 23 Вересня 2013 19:08
Кримінальний процесуальний кодекс України. Стаття 17. Презумпція невинуватості та забезпечення доведеності вини 1. Особа вважається невинуватою у вчиненні кримінального правопорушення і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у порядку, передбаченому цим Кодексом, і встановлено обвинувальним вироком суду, що набрав законної сили.
Володя до Адвокат Показати IP 23 Вересня 2013 20:15
ТА ви що.... Терещук сказав винен Остапук відповів єсть... рука руку або взаємність на взаємність...
Тая Показати IP 24 Вересня 2013 10:49
щось пахне від цієї інформації абсурдом і некомпетентністю
/// Показати IP 24 Вересня 2013 14:25
То лише в нашій країні так все робиться!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus