USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Православна помісна церква в Україні буде, – владика Михаїл

1 Серпня 2008 17:55
Створення помісної православної церкви в Україні - питання досить складне, бо задіяна не тільки церковна їєрархія, й а вирішується воно на державному рівні. Зокрема приїзду Вселенськго Патріарху перечила не лише російська церква,розповсюдивши офіційну заяву. До справи долучилася і російська держава. Таку думку висловив єпископ Луцький і Волинський Михаїл під час прес-конференції, – повідомляє 1 серпня репортер «Волинських Новин».
 
В Украні об’єднання в єдину православну помісну церкву вже триває, - впевнений владика Михаїл. А пришвидшать цей процес, констатує єпископ Луцький і Волинський, досить добре розвинуті в наш час технології: мобільні телефони, Інтернет, літаки.
 
Як зазначив владика Михаїл, сьогодні важко говорити про те, коли буде підписано перший документ про об’єднання. Поки що усе відбувається на усному рівні. «Немає ще офіційної заяви. Це все лише слова, коментарі. А вони, у свою чергу, не є предметом істини», – описав ситуацію єпископ.
 
А взагалі єпископ Луцький і Волинський Михаїл ставить на перше місце інші пріоритети. «Церква має дбати про те, щоб людина була здоровою та щасливою, а не про те, хто головніший», – переконаний він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Саша Показати IP 3 Серпня 2008 19:58
Все те що говориться про єдину церкву - просто обман. Так ідея дуже добра. Не поділять гроші, владу ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus