USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

З листопада в Україні не буде міліції

14 Вересня 2015 08:00
У МВС назвали дату, коли поліція повністю замінить стару міліцію. Так, починаючи з 7 листопада, в Україні не буде старої міліції, її замінить нова поліція.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков сьогодні у Чернігові під час презентації набору до нової поліції, повідомляє УНІАН.

Він пояснив, що відбудеться не просто переатестація кадрів, а найважливіше – перезавантаження нових смислів. Аваков зауважив, що зараз у містах можна побачити нову патрульну поліцію, але реформувати необхідно і кримінальний блок, створити корпус раптової дії (спецназ), оновити підрозділи дільничних, експертів, слідчих.

Міністр наголосив, що темпи створення поліції є досить високими, але вони мають відповідати фізичним, законодавчим і матеріальним можливостям. Він зазначив, що реформа має підтримку уряду і президента. До кінця року на поліцію передбачається спрямувати ще близько 140 мільйонів гривень (відповідні зміни до держбюджету має внести парламент).

Зі слів міністра, необхідну допомогу та підтримку українським колегам надають іноземні партнери зі США, Канади, Японії, Європейського Союзу.

"На кінець року в Україні буде 6-7 тисяч поліцейських, а всього працівників близько 152 тисяч, тобто ви маєте розуміти рівень роботи, який треба проходити", - сказав Аваков.

Він також наголосив, що це не означає усіх, у тому числі у найкращих працівників – "під ніж", головне – перезавантаження смислів.

"Ми робимо все правильно, але від вас просимо підтримки реформ", - зауважив міністр внутрішніх справ.

Він наголосив, що всі процеси реформування запускаються цього року, але до кінця року вони не завершаться.

Перший заступник міністра Ека Згуладзе уточнила, що буде проведено кадровий аудит співробітників системи МВС. Оцінюватимуться не тільки кваліфікація працівників, але й моральні якості.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини раніше, 28 липня цього року на Замковій площі Луцька відбулася презентація нової патрульної поліції.

Місцем розташування патрульної поліції Луцька, яка з листопада 2015 року запрацює у обласному центру, стане адміністративне приміщення, що на вулиці Загородній, 5а. Там же обладнають й гаражні приміщення, де будуть знаходитись 20 патрульних автівок.

З третього серпня у Луцьку стартував набір до нової поліції. Тривав він до 18 серпня - 4177 кандидатів виявили бажання вступили до лав нової патрульної поліції у Луцьку - такі результати першого етапу конкурсного набору.

Наразі кандидати у поліцію Луцька проходять тести на витривалість.

Патрульна поліція, яка нині працює як служба Міністерства внутрішніх справ, відповідно до закону про Національну поліцію України стане її частиною, замінюючи дотеперішні патрульно-постову службу міліції і державну автоінспекцію. Вона створюється тим часом по черзі в обласних центрах із тим, щоб приблизно через півроку перехід до нової форми патрулювання був завершений.

Про формальне створення Національної поліції прем’єр-міністр Арсеній Яценюк оголосив 2 вересня.

Після реформування МВС до неї увійдуть підрозділи кримінальної та патрульної поліції, а також органи досудового розслідування, поліція охорони, спецполіція та поліція особливого призначення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 14 Вересня 2015 13:03
найкращі працівники це підполковники, полковники, генерали їх усіх зроблять поліцейськими, щоб навчили нових торгувати посадами, званнями і забезпечили рух бабла на верх (доречі говорять,що стати патрульним поліцейським коштує - 1тис дол, але це тільки для своїх);почистять конкретно дільничих,оскільки,як виявилося, там" засів весь корінь зла мвс"
не пацик до Анонім Показати IP 14 Вересня 2015 14:46
Ви таку перспективу намалювали ? що враз всі зраділи особлимо ментохенерали з поковниками.
ПС до Анонім Показати IP 22 Жовтня 2015 10:12
трішки поправлю: не 1 тис. американських гривень, а 2. от вам і реформа....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus