USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Православні віряни Волині мають нову службу – Страсний хресний хід

18 Березня 2009 12:43
Волинська єпархія УПЦ (КП) презентувала сьогодні, 18 березня, представникам ЗМІ нову книгу «Пасії. Страсний хресний хід», що містить повний виклад двох православних богослужінь. Про це інформує репортер «Волинських Новин».
Як розповіла керівник проекту Юлія Спіріна, перша частина книги – «Пасії» – дещо доопрацьована служба, вперше впорядкована ще святителем Петром Могилою, а от  друга – «Страсний хресний хід» – новостворена, хоч і подібна до Хресної дороги, що її відправляють у Католицькій церкві. Ці служби, за словами пані Спіріної, «добром примушують задуматися над життям». Книга ж створена навіть для домашнього читання, а не винятково для священнослужителів. 
Над наповненням видання працювали приблизно 3 роки. Прямі телефонні консультації проводили навіть із Єрусалимською ПЦ. А перший раз власне ці пасії відслужили 15 березня у Свято-Троїцькому соборі.
Юлія Спіріна стверджує: під час служб, що присвячені передсмертним стражданням Христа і хресному шляху Спасителя, прокидаються щирий жаль та сльози за собою, засуджуються власні гріхи й людина прагне до вдосконалення.
Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл наголосив: ці богослужіння можна служити у будь-якому храмі: і соборно, й один священик. Він переконаний: проблеми матеріальні (як нині їх називають – криза) породжує проблема духовна , гріх. І лише звернення до Бога, якому сприяє і ця нещодавно видана книга, може допомогти християнину пережити тимчасові негаразди. 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus