USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Правова освіта Луцького педколеджу гідна наслідування?

5 Грудня 2008 09:18
Практику правової освіти Луцького педагогічного коледжу планують запровадити в інших вищих навчальних закладах Волині. Цю ідею 4 грудня підтримав голова обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради (МКМР) із правової освіти населення Святослав Кравчук під час засідання цієї ради, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Під час засідання МКМР заступник директора Луцького педагогічного коледжу Тетяна Оксенчук розповіла про основні пункти правової освіти у навчальному закладі. Одним із них є створення відповідної науково-методичної бази, в межах якої працівники розробили кодекс честі викладачів. Наразі проходить робота по розробці такого ж кодексу честі для студентів.
 
Крім цього, за словами пані Оксенчук, у коледжі викладають правознавство та соціологію, які мають пряме відношення до правової освіти. Також студенти відвідують факультативи «Громадянська освіта» та «Нормативно-правові аспекти педагогічної діяльності».
 
Особливу увагу заступник директора Луцького педагогічного коледжу звернула на співпрацю з батьками. За її словами, у навчальному закладі з ними часто проводять збори, круглі столи, семінари, на яких говорять про правові аспекти освіти, а також відносин у сім’ї.
 «Прекрасно, коли випускники виходять із коледжу соціально адаптованими», – позитивно відзначив роботу цього навчального закладу  Святослав Кравчук. Він запропонував використати досвід правової освіти Луцького педагогічного коледжу та передати його іншим навчальним закладам Волині. А для цього, за його словами, найперше треба написати відповідний лист в обласне управління освіти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus