USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Правозахисники обурені, що суди безконтрольні

17 Грудня 2008 13:19
На судову гілку влади немає засобів впливу з боку інших гілок влади, як і можливостей для громадського контролю. Про це 17 грудня під час наради з питань забезпечення конституційних прав і свобод громадян розповів голова Волинської правозахисної групи Степан Василюк, – інформує репортер «Волинських Новин».
Не секрет, що суди і правоохоронні органи опинилися поза всяким суспільним контролем. Натомість під час досудового слідства застосовуються тортури, – розповів Степан Василюк.
За його словами, Конституція вимагає, що судді повинні підкорятися лише Закону, однак часом служителі Феміди проявляють до Закону зневагу. «І після цього судова гілка влади вимагає поваги до суду», – обурюється правозахисник.
Він нарікає, що на суди інші гілки влади не мають жодних засобів впливу. Тож якщо влада неспроможна захистити права громадян, то вони повинні зробити це самотужки.
Депутат Луцької міськради Микола Нікітюк додав: коли слабшають силові структури, це означає послаблення центральної влади у столиці. Тоді й починаються центробіжні рухи – «оце Закарпаття, оцей Донецьк», – зазначив пан Нікітюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
сліпа феміда Показати IP 17 Грудня 2008 14:39
Та що ви таке кажете? Громадського контролю таки немає, але на рахунок проштовхування судових рішень, корисних для представників "інших гілок влади" - не смішіть.
Анонім Показати IP 18 Грудня 2008 09:05
Цим двом шизікам ще взяти під контроль суд і украіні п---ць.
Анонім Показати IP 19 Грудня 2008 00:35
тому у нас і криза, що такі біля влади

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus