USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Правозахисники зі всієї Волині зберуться під стінами прокуратури. ОНОВЛЕНО

31 Березня 2009 11:00
Поштовхом до звільнення прокурора області , за словами присутніх, стало нехтування прав людей та невиконання Закону України «Про звернення громадян», - інформує репортер «Волинських Новин».
«Ми сьогодні зібралися для того, щоб розпочати громадські дії проти обласної прокуратури та прийняти резолюцію», - сказав заступник голови «Волинської правозахисної групи» Микола Нікітюк.
У змісті резолюції, під якою підписалися учасники пікету, йдеться: «1) Ми виражаємо недовіру прокурору 2) Вимагаємо від президента України звільнення Гіля з органів прокуратури 3) Призначаємо на 7 квітня пікетування прокуратури з метою звільнення прокурора області 4) Запрошуємо взяти участь у пікетуванні політичні партії, громадські організації, працівників ЗМІ, робочі колективи 5) Рекомендуємо політичній силі БЮТ, яка отримала довіру на Волині, очолити цей процес по звільненню Гіля».
Сьогодні акція була не дуже людною, проте наступного разу правозахисники обіцяють зібрати більше протестантів.
До процесу звільнення прокурора та пікету також планують залучити голову облдержадміністрації та голову обласної ради.
Окрім того, учасники акції розповідали журналістам свої історії, коли за їхніми словами, порушувалося законодавство, не розслідувалися справи щодо вбивства та інших злочинів, свідомо замовчувалася правда. Громадяни нарікали на відсутності прокурора на особистих прийомах. «Чому сьогодні він в Нововолинську ? Сьогодні вівторок і його прийом має бути в Луцьку», - скаржилася одна учасниця пікету.
Довідково:
Сьогодні, 31 березня, під стінами прокуратури Волинської області зібралися пікетувальники, які мають на меті звільнити із займаної посади прокурора краю Андрія Гіля. Про це інформує репортер «Волинських Новин».
Серед людей, які зібралися під прокуратурою області, – члени ГО «Волинська правозахисна група». У руках протестувальників – транспаранти із написами «Прокуратура покриває розслідування ДТП зі смертельними наслідками», «Люстрація доходів прокуратури – запобіжник корупції», «Верховенство права в Луцьку замінено на право грошей, сили, корупції та бандитизму».
Учасники пікету вимагають висловити недовіру прокурору Волині Андрію Гілю та звільнити його із займаної посади.
Щоправда, цей мітинг тривав недовго – оскільки сам пан Гіль сьогодні перебуває у Нововолинську, прокуратуру продовжать пікетувати в інший день.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 31 Березня 2009 12:33
А про пікет (час, місце) хоч по тумбах інфу розвісити можна?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus