USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Правила благоустрою Луцька мали до десятка варіантів

6 Серпня 2009 12:38
Правила благоустрою обласного центру перед затвердження депутатами Луцькради мали до десятка варіантів. Вона додала, що лучани, присутні на громадському обговоренні, котре передувало цій події, не виявилися байдужими до цієї проблеми. Про це у коментарі «Волинським Новинам» розповіла начальник відділу по благоустрою міста департаменту ЖКГ Луцької міської ради Ольга Люфт.
 
Вона зауважила, що правила благоустрою не є зводом штрафів, це швидше правила поведінки і відносин між владою та суб’єктами господарювання. Чиновниця пояснила, що прийнятий обранцями луцької громади документ не є кардинально новим – це, швидше, нова редакція правил благоустрою навзамін зразка 2006 року.
 
«Новинками» нинішніх правил благоустрою є те, що тепер передбачається економічне обґрунтування розрахункової вартості відновлюваних робіт за нанесені збитки, а раніше правила благоустрою не були адаптовані до економічної складової. На вартість відновлюваних робіт впливатиме і сучасна динаміка цін. Також безпосереднє порушення і відплата вартості відновлюваних робіт не позбавляє сплати відповідних адмінштафів за порушення.
 
Тобто, завдяки нововведенням у міському бюджеті з’являться додаткові кошти для «латання дірок» у благоустрої, а відновлювальні роботи віднині здійснюватимуть по профілях. Наприклад, якщо лучани знищили квітник – його оновленням займеться «Зелене господарство».
 
Пані Люфт додала, що відділ по благоустрою працював над правилами понад рік, адже потрібно було урахувати усі пропозиції, котрі надходили від представників влади, громадських організацій і пересічних лучан, яких зацікавив добробут власного міста. Адже потрібно було звести «до купи» усі відповідні закони, аби створити «кодекс законів для громадян міста». Начальник відділу з благоустрою міста департаменту ЖКГ Луцької міської ради Ольга Люфт додала, що цей документ є своєрідними принципами Конституції для утримання міста, аби тримати його у належному статі, а також для покращення «обличчя» обласного центру Волині.
 
Правила благоустрою, за словами чиновниці, регулюють поводження із відходами, прибирання території міста, розміщення реклами, процедуру проведення загальноміських заходів, містять вимоги до утримання зелених насаджень, проведення безпосередніх робіт із благоустрою, наприклад, на будівельних майданчиках.
 
Особливе місце у правилах благоустрою займає торгівля. За словами чиновниці, торгівля в обласному центрі Волині має мати чітко визначені місця, це має бути ринок або торговий заклад. «Бабульки із підножним кормом у цьому випадку опиняться поза законом».
 
У підсумку документ має бути необтяжливим для лучан і простим для контролюючих служб, передовсім муніципальної поліції і спеціально уповноважених виконкомом осіб. Пані Люфт зауважила, що до 1 жовтня 2009 року необхідно привести у відповідність і всі нормативні місцеві документи, аби документ таки діяв.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus