USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку мінятимуть правила благоустрою міста

17 Січня 2017 13:02
Головний документ міста, який «відповідає за порядок» хочуть змінити вже цього року. За основу братимуть Правила благоустрою чотирьох міст України.

Про це інформувала голова муніципальної поліції Луцька Юлія Сиротинська 17-го січня в ЦНАПі.

«Цього року мінятимемо Правила благоустрою міста Луцька. За основу беремо документи таких міст: Львів, Київ, Кам'янець Подільський та Тернопіль. Теперішні правила будуть значно розширені», - повідомила Сиротинська.

Зауважимо, що Правила благоустрою міста Луцька установлюють порядок благоустрою та утримання територій об'єктів, визначають права та обов'язки учасників правовідносин у сфері благоустрою на території міста. Відповідно, цей документ регулює поводження з відходами, прибирання території міста, розміщення реклами, процедуру проведення загальноміських заходів, містять вимоги до утримання зелених насаджень тощо.

Про те, що документ благоустрою потрібно вдосконалювати говорить й голова депутатської фракції «УКРОП» в Луцькій міської раді Ігор Поліщук. З його слів, у Правилах благоустрою є пункт, де вказано, що демонтажу підлягають самовільно встановлені малі архітектурні форми, тимчасові споруди. Втім, через недосконалі правила чимало лучан торік постраждали, втративши своє майно від масових знесень без клопіткого вивчення кожного питання індивідуально.

«Є така ситуація, що люди в 70-80-х рр. отримували квартири й разом з ними гаражі, на які давали ордер. То чи самовільно встановлена ця конструкція – питання дискусійне. Я вважаю, що муніципальна поліція занадто активно взялася за знесення всіх малих архітектурних форм, гаражів, тимчасових конструкцій. Справа в тому, що у нинішніх важких умовах з кожним випадком потрібно розбиратися індивідуально, бо це майно людей й для багатьох може відігравати важливу роль. Були такі випадки, коли на сесію виносили питання про знесення тих чи інших об'єктів, а муніципали не дуже обізнані зі станом справ, зокрема чи були в людей документи радянського зразку», - розповідає Ігор Поліщук.

Регуляторну процедуру щодо нових Правил благоустрою міста Луцька, пообіцяла Юлія Сиротинська, мають розпочати з лютого.

Ознайомитися з теперішніми Правилами можна ТУТ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Макс Показати IP 17 Січня 2017 13:31
Привлеките к работе над правилами благоустройства адекватных людей, дизайнеров, инженеров, архитекторов, а то в очередной раз фигня получится.
Гм.. Показати IP 17 Січня 2017 13:31
Цікава позиція. Вимагання покращення благоустрою одночасно із збереженням "сараїв" на основі тимчасових прав оренди дозволеної чиновниками ще минулого століття. Люди з такими поглядами ставлять хрест на розвитку міста. Це популізм.
До Юлі до Гм.. Показати IP 17 Січня 2017 13:43
Юля, досить вже критикувати всіх, хто говорить про твою знахабнілість й брутальні методи: трощити та крушити. Місто потрібно робити гарним, гаражі прибирати, але все робити з розумомо, а не наскоком!
Гм.. до До Юлі Показати IP 17 Січня 2017 15:01
Шановний/шановна, Ви помилились адресністю і розумінням написаного. Тому напишу іншими словами.В моєму розумінні, як жителя міста, ці "сараї"(по іншому не назвеш) ніяк не можуть співіснувати з порядком і благоустроєм. Враховуючи немалу кількість власників таких споруд (потенційних виборців) знайшлись політикани, які замість вникнення в ситуацію та пропозиції дієвих варіантів намагаються заробити собі політичні бали на протистоянні жителів та чиновників. У популістів кращий лозунг, на який ловляться люди: "Ми за все хороше, ми проти всього поганого!".
Рома Показати IP 17 Січня 2017 13:44
Товаріщ заснув в70-х і проснувся в 2017.
11 Показати IP 17 Січня 2017 14:16
Юлька скоро підіжме все під себе . Всі питання тільки через неї . А насправді і нічого не зміниться .
33-й Показати IP 17 Січня 2017 14:35
З такою "аргументацією" можна задовільнити права на власність нащадків людей, які проживали тут при інших владах.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus