USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Представники Токарського та підприємців – знову за столом переговорів

13 Березня 2009 13:58
Між представниками приватної фірми «Скорпіон-Сервіс» та підприємцями, які торгують на торгово-пішохідному ряді між ТЦ «Ювант» та Завокзальним ринком, знову розпочалися переговори щодо можливості мирного урегулювання конфлікту. Черговий раунд переговорів сьогодні, 13 березня, відбувся в мерії під час засідання контрольної депутатської комісії Луцької міськради під керівництвом Миколи Нікітюка для розгляду конфлікту, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
За словами виконувача обов’язків голови спілки підприємців «Солідарність» Олександра Пасечника, Луцький міськрайонний суд виніс ухвалу про відшкодування громадянину Кравчуку бруківки, водостічних труб та перекриття. За цією ухвалою у ролі боржника вже чомусь виступає «Скорпіон-Сервіс», який винен майна майже на 200 тисяч гривень. Саме на підставі цієї ухвали учора, 12 березня, і діяли державні виконавці.
Однак демонтажні роботи повинне здійснювати підприємство, в якого є ліцензія. У такому разі фірма повинна зробити проект демонтажних робіт, затверджений інспекцією Держархбудконтролю.
Окрім того, пан Пасечник додав, земля під торгово-пішохідним рядом – комунальна, а міськрада жодних дозволів на демонтаж не давала.
Представник ПФ «Скорпіон-Сервіс» Станіслав Тарашевський запевнив, що земельну ділянку під торговельно-пішохідний ряд свого часу облаштувала саме приватна фірма. Тому бруківка, перекриття, стічні труби знаходяться на балансі «Скорпіона-Сервіс». Це майно було відчужено фізичній особі Кравчуку, який звернувся до Луцького міськрайонного суду. Добровільно виконати судову ухвалу приватна фірма не змогла, саме тому для демонтажу долучилася державна виконавча служба, яка самостійно обрала для проведення робіт підприємство НЕП.
Пан Тарашевський додав, що це було введено в експлуатацію як торгово-пішохідна зона і тому ніяких дозволів міськради не потрібно.
Як пояснив представник Держархбудконтролю, головна інспекція ДАБК скасувала дозвіл на будівництво другої черги «Юванту», однак «Скорпіон-Сервіс» цей наказ оскаржує у суді.
Натомість підприємці стверджують, що частину бруківки та перекриття встановлювали їхнім коштом, що, за їхніми словами, підтверджується документами.
Однак варто зауважити, що засідання комісії проходило досить емоційно.
Зрештою, учасники перемовин зійшлися на тому, що протистояння можна розв’язати мирним шляхом. Згідно з рішенням комісії, через десять днів відбудеться черговий раунд переговорів, щоправда, до того часу і підприємці, і «Скорпіон-Сервіс» повинні підготувати письмові пропозиції мирного урегулювання конфлікту.
Щоправда, спроби мирно розв’язати сторони вже пробували. Зокрема подібні переговори відбувалися і за посередництвом міського голови Богдана Шиби.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 13 Березня 2009 17:52
влучне фото, як кажуть - по темі
Анонім Показати IP 14 Березня 2009 10:52
Ржёмниможём всем офисом, ну фото!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus