USD 39.00 39.32
  • USD 39.00 39.32
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Президента Чехії звинуватили в розкритті даних розслідування вибухів на складах зброї

26 Квітня 2021 14:08
Президента Чехії Мілоша Земана звинуватили в розголошенні деталей розслідування вибухів на складах зброї у Врбетіце.

Про це заявив глава Сенату Мілош Вистрчіл, передає 24 канал.

За словами політика, слідство в цій справі ще триває. Відтак виступ глави держави може зашкодити розслідуванню.

Президент Чехії 25 квітня Мілош Земан у відеозверненні до громадян розповів про вибухи на складах зброї у 2014 році. Він також прокоментував роль Росії в цьому.

Глава верхньої палати чеського парламенту Мілош Вистрчіл у своєму твітері підкреслив, заява президента є загрозою державній безпеці Чехії. І може нашкодити проведенню слідства.

«Президент Земан у своєму виступі поділився інформацією з живого досьє. Таким чином він може поставити під загрозу безпеку Чеської Республіки і успішне розслідування справи», – написав Вистрчіл.
Президент Чехії Мілош Земан 25 квітня вперше виступив зі зверненням щодо вибухів на військовому арсеналі у Врбетіце у 2014 році. Він заявив, що спершу необхідно дочекатися результатів розслідування, а тоді робити певні висновки.

Він повідомив, що слідство працює з двома версіями причини вибухів. Перша – непрофесійне поводження з вибуховими матеріалами, друга – дія іноземних спецслужб.

Глава держави також наголосив, якщо участь російської сторони у вибухах підтвердять, тоді Москва повинна буде заплатити за цей терористичний акт.

Вибухи на складах зброї у Чехії

У 2014 році в Чехії на складах у Врбетіце, які використовувала болгарська приватна компанія Imex Group, сталися вибухи. Чеські ЗМІ повідомили, що на складах була зброя, призначена для України й Сирії.

25 квітня стало відомо, що болгарський підприємець Омелян Гебрєв визнав, що зберігав боєприпаси на складі у Чехії, а також продавав зброю Україні після 2014 року. Про це повідомило видання The New York Times з посиланням на власні джерела.

Влада Чехії вважає причетними до вибухів агентів ГРУ Росії, які використовували паспорти з іменами Олександра Петрова та Руслана Боширова. Ці ж агенти причетні до отруєння Скрипалів у Британії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 26 Квітня 2021 16:11
Интересно почему западные спецслужбы постоянно засекречиваю все злодеяния России? Наверно бояться что над ними будут долго ржать всем миром
Солдат Швейк Показати IP 26 Квітня 2021 17:42
А ще він казав, що за 7 років йому жодного разу не доповідали про версію участі Росії у вибухах.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus