USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Президентські війська перетворили Алеппо на «мертве місто». Фото

14 Грудня 2016 17:05
Громадянська війна в Сирії, що тривала більше п'яти років і забрала життя чверті мільйона чоловік, підходить до кінця. На початку грудня урядові війська Башара Асада і його союзника Володимира Путіна захопили місто, супроводжуючи захоплення винищенням цивільних, - повідомляє Українська правда.

Наразі близько 50 тисяч мирних жителів знаходяться у сирійському місті Алеппо в очікуванні евакуації, яка мала розпочатися 14 грудня. Саме місто зараз перетворилось на руїни, а вулиці, буквально, всіяні трупами.

За даними Сирійської обсерваторії з прав людини, евакуація цивільних зі східного Алеппо була відкладена.

Як повідомляє Кореспондент, генсек ООН Пан Гі Мун заявив, що штурм та бомбардування Алеппо супроводжувалися масовими стратами. За його даними, в чотирьох районах Алеппо були зібрані цивільні особи, в тому числі жінки і діти, і страчені армією. Він закликав дотримуватися правил ведення війни.

Сьогодні, 14 грудня, як повідомляють російські ЗМІ, бойовики порушили домовленість про вихід з Алеппо, перегрупували сили і знову атакували позиції урядової армії. Військові Асада відбили атаку опозиції, після чого продовжили зачистку східного Алеппо.
Алеппо більше немає: знищене штурмом місто (фото: ЕРА/UPG)
За останню добу підконтрольні бойовикам райони залишили шість тисяч мирних жителів. Місто перетворилося на руїни, знищені житлові квартали, мечеті, цитадель. Асад, як і Росія, називає криваве взяття міста "звільненням від терористів".

Офіс Верховного комісара ООН з прав людини вчора заявив, що має відомості про вбивство урядовими військами 82 мирних жителів в східному Алеппо. Солдати під час штурму нібито вривалися в будинки і вбивали громадян, в тому числі жінок і дітей. Радник ООН з гуманітарних питань Ян Егеленд звинуватив у звірствах в Алеппо владу Росії і режим Башара Асада.

Відео з дрона - Алеппо після зачистки:
Що відбувається в Алеппо?

Війна в Сирії триває з 2011 року, її пік припав на 2012 рік. За цей час вона забрала життя понад чверть мільйона осіб цивільного населення. Кілька мільйонів сирійців за цей час стали біженцями. Але близько 18 млн чоловік досі живуть в зруйнованій війною країні, - пише Українська правда.

В кінці вересня 2015 року в війну вступили російські ВПС, які підтримали бомбардуваннями наземні війська Башара Асада, що бореться з внутрішньою опозицією. З тих пір опоненти Асада стрімко здають позиції, а останнім великим містом, неконтрольованим урядом, залишалося Алеппо. До грудня 2016 року.

Механізмів вплинути на Росію і Асада поки небагато. РФ постійно блокує резолюції Ради безпеки ООН щодо Сирії.

В кінцевому рахунку це урок і для України. Половинчастий підхід Заходу до громадянської війни в Сирії - давати підтримку повстанським силам, але не досить, щоб перемогти уряд або його російських союзників - виявився провальним.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Розкажіть Показати IP 14 Грудня 2016 17:37
Лучанам як в 2009 Асад відшив трубопровід з Катара з цього все почалось а потім усе по сценарію сша як в кувейті лівіі Україні зрештою нічого не нагадує ВН надавайте вичерпну інформацію
Анонім Показати IP 14 Грудня 2016 19:15
Действительно, надо было игиловцам город оставить? Или, т.назыв. мирной оппозиции? Тогда все были бы живы-здоровы...
Анонім Показати IP 14 Грудня 2016 19:23
Наші війська те саме зроблять, тоді вже і без віз дадуть, і свободу і демократію. І банки будуть під 3 проценти депозити брати а не під 20. Скоро всі банки обанкротяться.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus