USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Сирії спалили сім автобусів, які намагалися евакуювати мирне населення

18 Грудня 2016 20:17
У Сирії спалили сім автобусів, які намагалися евакуювати мирне населення.

Сьогодні, 18 грудня, кілька автобусів, які прямували для евакуації мешканців з шиїтських селищ Ель-Фуа і Кефрі, зазнали нападу і були спалені. Про це повідомляє Страна з посиланням на Reuters.

За повідомленнями сирійського Центру з прав людини і сирійського державного телебачення, напад стався, коли автобуси вже в'їхали в села у провінції Ідліб, які брали в облогу бойовики ІГІЛ.

Коаліційні сили президента Башара Аль-Асада раніше вимагали, щоб людям дозволили залишити два села в обмін на дозвіл евакуації бойовиків і мирних жителів зі сходу Алеппо, яка розпочалася на цьому тижні.

Сирійські державні ЗМІ повідомляють, що "озброєні терористи", напали на п'ять автобусів та спалили й знищили їх.

Бойовики заявили, що атаку провів розлючений натовп людей, можливо, разом з проурядовими силами. Кількість спалених автобусів - сім.

"Бойовики знову зірвали домовленості. Вони спалили сім автобусів, які прямували в Фуа і Кефрі за людьми", - розповів співрозмовник агентства.

Міста Фуа і Кефрі (що в сирійській провінції Ідліб) вже більше трьох років перебувають в оточенні бойовиків. В облозі залишаються близько 20 тисяч осіб. У містах відсутні речі першої необхідності. Надходять повідомлення про загибель населення від голоду. Від рук терористів вже загинули дві тисячі осіб, з них 400 дітей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus