USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Про кількість полонених під Дебальцевим та обмін «всіх на всіх»

19 Лютого 2015 15:11
На Дебальцевському плацдармі у полон бойовиків потрапили понад 90 військовослужбовців Збройних Сил України. Тривають пошуки ще 82 бійців.

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Генштабу ЗСУ.

"В інформаційній війні противник значно завищує кількість загиблих та полонених українських військових. Вступивши в бій з нерівними силами супротивника на одній з ділянок фронту на Дебальцевському плацдармі, у полон потрапили понад 90 військовослужбовців Збройних Сил України", - поінформували у Генштабі.

Учора, 18 лютого, російські ЗМІ показали полонених у Дебальцевому бійців.

ЧИТАТИ ЩЕ: БОЄЦЬ З ВОЛИНІ ПІД ДЕБАЛЬЦЕВИМ ПОТРАПИВ У ПОЛОН, - ЗМІ

Наразі триває підготовка до обміну полоненими у форматі "всіх на всіх". Зокрема обговорюється і звільнення бійців, взятих в полон у районі Дебальцевого. Нагадаємо, згідно з даними Генштабу, виходячи з Дебальцевого, українські військові затримали кілька десятків бойовиків, які нині дають свідчення щодо протизаконної діяльності у складі терористичних формувань.

Також наразі тривають пошуки 82 бійців, місце перебування котрих нині невідоме. "Для проведення розшуку зниклих безвісти залучені визначені сили, окрім того, ми звернулись по допомогу до представників Спостережної місії ОБСЕ, учасників Спільного центру з контролю за лінією розмежування сторін, інших державних та неурядових організацій", - зазначили у відомстві.

Крім того, у Генштабі повідомили, що під час передислокації внаслідок шквального вогню російської артилерії загинуло 13 військовослужбовців, 157 отримали поранення різного ступеня важкості. "Переважна більшість наших солдатів направлена до військових лікувальних закладів, де нині отримує кваліфіковану медичну допомогу", - інформує прес-служба.

Як повідомлялося, терористи вирішили організувати черговий «парад полонених» у Луганську сьогодні о 16.00.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus