USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Про самотність та кохання через сміх і сльози: зіркові актори презентували у Луцьку зворушливу комедію. Фото

30 Вересня 2021 08:44
Провідні українські артисти зіграли на сцені Волинського облмуздрамтеатру життєву комедію «Жениха викликали, дівчата?». Вистава з неочікуваним фіналом ставить багато питань про мрії, щастя, життєві проблеми, переваги й недоліки старості.

Історія розпочинається з розмови двох немолодих самотніх жінок посеред великої квартири. Колись це був театральний гуртожиток – гамірне та веселе місце. Тепер тут панує тиша, розкидано сценічні костюми та шумить вода з поламаного крана на кухні.
Анастасія – колишня актриса, яка згадує чоловіка, що покинув її багато років тому. Молодша сестра Мальвіна усе життя тінню ходила за нею. Подавала костюми, допомагала вчити ролі. І ось зараз, коли минула більша частина життя, вона абсолютно самотня. До того ж, спокою не дає триклятий кран на кухні, який загрожує перетворити кімнати на океан.
Старша сестра вирішує допомогти Мальвіні здобути сімейне щастя. Для цього вона звертається до шлюбної агенції. Коли ж на порозі квартири з’являється похмільний сантехнік Борис, якого раніше викликала Мальвіна, сестри не одразу розуміють, хто це, і вважають його женихом.
Згодом ситуація проясняється, адже на порозі з’являється справжній представник агенції Павло, а згодом ще один жених – Шелест. Сантехнік прямує на кухню, Павло поспіхом покидає квартиру, залишаючи букет і шампанське, а Шелест видає себе за знавця театру й шанувальника таланту Анастасії, розігрує сцени з «Ромео та Джульєтти».
Такий цікавий сюжет доповнює яскрава гра знаних майстрів сцени. Персонажів переконливо втілюють народні артисти України Тамара Яценко і Євгеній Паперний, заслужені артисти України Дмитро Лалєнков і Тетяна Шеліга, відомі за ролями в серіалах Олег Коваленко та Сергій Кучера.

Читати ще: Любов, краса та карпатський колорит: легендарна «Гуцулка Ксеня» причарувала лучан. Фото

Під час вистави кожен персонаж крок за кроком розкривається. Глядачі дізнаються, що мрія Бориса – власний будиночок на природі. Анастасія й далі марить театром і плутає життя зі сценою. А Шелест – найбільш драматичний герой, що перебуває на підписці про невиїзд і мешкає в гуртожитку, ухвалює сумний вердикт самому собі: «Жизнь прожив неправильно. Навіть кота не завів…»
Власне, інтрига у виставі зберігається до останніх хвилин. Ось, здається, щасливий фінал уже близько: сестри знайшли сенс життя та близьких людей. Аж тут з’являється ще один персонаж і руйнує гармонію. Анастасія та Мальвіна неначе прокидаються, гарний сон розчиняється і вони знову самотні. На очах сестер сльози, тьмяніє світло, але лунає пісня...

Після цього хочеться вірити, що все у героїв вистави буде гаразд, адже чоловіки ще не встигли відійти далеко від квартири, а двері за ними ніхто не зачиняв.
Олександр ДУРМАНЕНКО
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus