USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Про що не мовчать депутати Ковельської райради

20 Лютого 2015 08:33
19 лютого 2015 року відбулась сорок третя позачергова сесія. Скликання позачергового зібрання депутатів було викликане нестабільною суспільно-політичною ситуацією на сході країни. Участь в роботі сесії взяли 31 депутат, - повідомили у прес-службі Ковельської райради.

На початку пленарного засідання народні обранці, за пропозицією головуючої на засіданні Галини Коляди, хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять Героїв Небесної Сотні, мирних громадян, українських воїнів, які віддали життя за незалежність України.

На розгляд депутатів виконавчий апарат ради підготував проект рішення та текст Звернення депутатів Ковельської районної ради до Президента України, Кабінету Міністрів України щодо ситуації на сході України.

Як наслідок депутати районної ради одноголосно ухвалили проект рішення із незначними змінами до тексту Звернення, які запропонував депутат Сергій Повар.

ЗВЕРНЕННЯ

депутатів Ковельської районної ради до Президента України та Кабінету Міністрів України щодо ситуації на сході України

У цей складний для нашої держави час ми, депутати Ковельської районної ради, висловлюємо свою позицію та занепокоєння загостренням ситуації на Сході України. Після підписання нових документів у Мінську, так звані ДНР та ЛНР, підтримувані Російською Федерацією, уже вкотре грубо порушили мирні домовленості. Знову ведуться масовані артобстріли населених пунктів, гинуть наші воїни та мирні жителі. Події, які останніми днями відбувались біля міста Дебальцеве в черговий раз сколихнули всю Україну і світ.

Ми, як представники органу місцевого самоврядування району, спільно з місцевими волонтерськими організаціями, родинами військовослужбовців звертаємося до вищого керівництва нашої держави та, зокрема, до Президента України як гаранта Конституції та Головнокомандуючого, негайно вжити рішучих дій щодо контролю і наведення порядку в роботі керівництва Збройних Сил України, забезпечити збереження життя і здоров’я громадян, захист української державності та територіальної цілісності всіма можливими засобами, в тому числі, шляхом введення миротворчого контингенту на територію України без представництва Російської Федерації.

Також ми просимо посилити відповідальність представників вищих органів військового управління Збройних Сил України за прорахунки, які призводять до втрат військовослужбовців в зоні ведення бойових дій та неналежного матеріально-технічного забезпечення наших вояків.

Закликаємо лідерів Сполучених Штатів Америки, Європейського Союзу та всіх демократичних країн світу жорстко відреагувати на брутальне порушення Росією Мінських домовленостей 11 лютого 2015 року, режиму припинення вогню, початку відведення важкої техніки.

У ці часи тяжких випробувань, з вірою в перемогу, закликаємо населення Ковельщини та цілої України до єдності, взаєморозуміння та спільної молитви за швидке припинення кровопролиття на нашій землі, - йдеться у тексті звернення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus