USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Про що говорив губернатор Волині з новим польським консулом. ФОТО

24 Травня 2013 11:45
Голова облдержадміністрації Борис Клімчук зустрівся з новопризначеним Генеральним Консулом Республіки Польща у Луцьку Беатою Бживчи.

На зустрічі також були присутні Консул Генерального консульства Республіки Польща в Луцьку Кшиштоф Савіцкі та начальник управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції ОДА Андрій Ломага, - повідомили у прес-службі Волинської облдержадміністрації.

Під час зустрічі говорили про поглиблення співробітництва між Волинською областю і Польщею.

Борис Клімчук зазначив, що з 1 липня уже буде послаблений візовий режим, зокрема: молоді, студентам, журналістам, спортсменам, науковцям.

Своєю чергою, консул сподівається, що у листопаді на саміті «Країн Східного Партнерства» у Вільнюсі буде підписана Угода про Асоціацію України з Європейським Союзом.

Йшлося також про втілення освітніх, культурно-мистецьких, бізнесових програм та проектів транскордонного співробітництва.

Зокрема, у червні в Любліні відбудеться економічний форум, участь в якому візьмуть і волинські підприємці. Влітку традиційно організовуються Дні Європейського Добросусідства.

Клімчук розповів, що Волинь активно співпрацює з Євросоюзом і цьогоріч отримає на розбудову регіону 25 млн євро у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна на 2007-2013 роки.

Окремо розглянули спільні заходи, приурочені 70-тій річниці Волинської трагедії. «Ми вшановуємо могили полеглих як на українській, так і польській сторонах. Незабаром в чотирьох селах Польщі встановимо монументи і пам’ятні знаки. Прошу політиків обох сторін не ятрити рани і закликаю усіх до взаємної поваги та толерантності, що є одним з ознак європейськості», - зазначив Борис Клімчук.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
я Показати IP 24 Травня 2013 15:40
Что-то часто у нас консулы меняются, видно , место хорошее...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus