USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку - новий генконсул Польщі. ФОТО

21 Травня 2013 21:05
Генеральним консулом Республіки Польща у Луцьку стала керівник візового відділу консульства РП Беата Бживчи.

Сьогодні відбулася зустріч міського голови Миколи Романюка, його першого заступника Святослава Кравчука та заступника Тараса Яковлева, начальника управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Віри Кудрявцевої з Генеральним Консулом Генерального консульства Республіки Польща у місті Луцьку Беатою Бживчи та Консулом Генерального консульства Республіки Польща у місті Луцьку Кшиштофом Савіцкі.

Микола Романюк привітав Беату Бживчи з призначенням на посаду Генерального Консула, побажав успіху та аби все вдавалося.

Він висловив сподівання на поглиблення співпраці міської ради та Генерального Консульства Республіки Польща в Луцьку. Адже Луцьк має багато міст-партнерів у Польщі. За словами міського голови, ця робота продовжуватиметься й надалі. «Цьогоріч підпишемо нові угоди, зокрема, у червні з Білостоком. Також бажання укласти таку угоду з нами виявили й представники Хелма. Ми зацікавлені у співпраці з польськими містами», – наголосив він.

Микола Романюк зазначив, що Луцьк спільно з польськими містами реалізує чотири проекти у рамках програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна». «Це серйозні інвестиції в окремі галузі міста. Зокрема, 1,5 мільйона євро - на реконструкцію Луцького зоопарку. Такі кошти у міському бюджеті було б важко віднайти», – зауважив він.

Міський голова згадав і про активну співпрацю навчальних закладів з польськими колегами, про тісну співпрацю представників бізнесу. Він наголосив, що у місті працюють спільні українсько-польські підприємства.

Підтримав міського голову його перший заступник Святослав Кравчук, який зауважив, що багато загальноосвітніх закладів налагодили тісну співпрацю з польськими школами. За його словами, тут є багато напрацювань. Постійно наші учні їздять до Польщі, а польські діти приїжджають до Луцька.

Міський голова Микола Романюк подякував Генеральному Консульству Республіки Польща у Луцьку в особі пані Беати Бживчи за сприяння у проведенні Дня Європи у нашому місті.



Висловив слова вдячності міський голова й за сприяння у виготовленні візових документів для офіційних делегацій з Луцької міської ради, в тому числі культурних колективів, спортивних команд, шкільних колективів, для яких запрошення на заходи приходять на ім’я Луцького міського голови.

У свою чергу, пані Беата Бживчи подякувала за привітання та сьогоднішню зустріч. Вона також висловила вдячність за співпрацю та підтримку. Беата Бживчи наголосила, що з радістю допомагатиме Луцьку у співпраці та налагоджені зв’язків з польськими партнерами. Також вона висловила сподівання, що цієї осені буде підписана Угода про асоціацію України з ЄС.

Кшиштоф Савіцкі поінформував присутніх про заходи, які відбуватимуться у нашому місті за підтримки Генерального консульства Республіки Польща у місті Луцьку, зокрема, це - джаз-фестиваль «Музичні діалоги», «Стравінський та Україна» тощо.

На завершення зустрічі Микола Романюк вручив Беаті Бживчи та Кшиштофу Савіцкі символічні подарунки.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Фанат Показати IP 24 Травня 2013 19:33
Кшиштоф, менше пий, - кар'єра вгору піде

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus