USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку можуть відновити витверезник

17 Травня 2016 15:26
Більшість усіх порушень в Луцьку трапляється з людьми, які перебувають напідпитку. Втім, поліцейські можуть їх затримувати лише на деякий час, а згодом, через відсутність витверезника, правопорушників доводиться відпускати. Як наслідок, це любителів випити нічого не вчить і схожі правопорушення трапляються знову і знову.

Про це йшлося під час прес-конференції в управлінні охорони здоров’я ОДА спільно з представниками патрульної поліції сьогодні, 17-го травня.

В Управління патрульної поліції Луцька проаналізували, що 99% випадків побутовий сварок, на які викливали патрульних, виникали через вживання алкоголю. Таких викликів правоохоронці отримали 1200. Окрім того, понад 350 водіїв затримали напідпитку. Поліцейські зауважують, що понад 90% усіх правопорушень відбуваються у нічних час та у святкові дні.

Зваживши на таку ситуацію, наголошують патрульні, в Луцьку необхідно відкрити витверезник.

ЧИТАТИ ЩЕ: ВОЛИНСЬКІ МІЛІЦІОНЕРИ ПРОПОНУЮТЬ ПОВЕРНУТИ ВИТВЕРЕЗНИКИ

«У місті потрібен витверезник. Адже коли ми затримуємо порушника та привозимо у відділок, там складають протокол і відпускають його. А за цей час людина ще не протверезіла й йде далі порушувати порядок. Бувало таке, що водіїв напідпитку ми двічі за вечір затримували», - пояснює інспектор патрульної поліції Олександр Мартинюк.

Нагадаємо, витверезники в Україні закрили ще в 1999 році, мотивуючи це тим, що такі заклади порушують права людини.

Зі слів головного лікаря КЗ «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Олега Куца, в Луцьку вже націлювалися створити витверезник, втім, коштів не знайшли.

«Кілька років тому в Луцькій міській раді пропонували створити витверезник, навіть підготували відповідний проект рішення, втім, коштів не знайшли. Наголошую, що коли такий витверезник робити, то обов’язково там повинен бути медик, бо ж від алкоголю загострюються хронічні хвороби людей і можуть виникати дуже неприємні ситуації», - розповів Куц.

ЧИТАТИ ЩЕ: КІЛЬКІСТЬ СМЕРТЕЙ НА ДОРОЗІ МОЖЕ БУТИ МЕНШОЮ

Відкрити медвитверезник хотіли ще у 2011-му році. Працівники Управління охорони здоров’я тоді вже навіть підшукали приміщення. Однак, у 2012 році в міській раді від цієї ідеї відмовилися, бо «хоч пияцтво - і серйозна проблема, проте відновлення витверезника не вирішить її в повному обсязі», - заявив тоді заступник міського голови Святослав Кравчук. Разом з тим, чиновник порадив відкрити такий заклад на комерційній основі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Patrik Показати IP 17 Травня 2016 16:57
Дурня виняткова... Ви ще відродіть комсомол з піонерами і жовтенятами, ворошиловських стрілків з всесоюзною громадою старих більшовиків і тому подібне... Кому ця маячня прийшла в голову? Невже витверезники можуть вирішити проблему пияцтва і злочинності? Для чого тоді у нас "функціонує" Волинський обласний наркологічний диспансер? Для чого національна поліція? Де очікувані результати роботи? Де результат профілактичних заходів? Чому в нелегкий для нашого народу час безпроблемно процвітають різного роду пивні заклади, у тому числі й нічні клуби, а якщо справедливіше - ригаловки? Для ваших витверезників існує серйозна альтернатива - це негайне формування на державному рівні законослухняного громадянина, що можливо лише тоді, коли нарешті буде запроваджено принцип верховенства права для всіх без винятку громадян, не залежно від посад, родинних зв'язків і матеріального становища... Не займайтесь дурницями, вчепившись зубами за минуле, дивіться з надією вперед і творіть здорове майбутнє..
кореш до Patrik Показати IP 17 Травня 2016 17:44
Патрік,ця "альтернатива"_совєцька ментальність.Змінити щось в нас можна тільки самими жорстокими методами і суровими законами.Крапка!
Patrik до кореш Показати IP 18 Травня 2016 07:32
Совiтська ментальнiсть - якраз чiтко вiдображаэться в процесi вiдновлення витверезникiв... Це далеко не новiтнi технологii, а звичайний пережиток минулого, до речi, який тодi себе зовсiм не виправдав... Хiба що тодiшнi менти за рахунок пиякiв поправляли своэ матерiальне становище, елементарно позбавляючи iх залишкiв грошей i цiнностей... Жорсткi методи в наших сучасних умовах будуть як завжди застосованi до простих смертних пиякiв, а блатним i мажорам вашi методи разом з витверезниками глибоко по барабану.
лучанин Показати IP 17 Травня 2016 17:27
Не "можуть відновити",а скоріше потрібно відновити!За лигарами нема життя!Це ж буде дармова робоча сила. Парки і зоопарк будуть постійно прибрані.Канави в парку чисті без ряски і сміття,вулиці підметені,прибудинкові території_зразкові і т.д.і т.п.
Творческий дегустато до лучанин Показати IP 17 Травня 2016 18:59
Ты это о чем, д&рилка картонная? Да у тебя все симптомы "белки" в наличии. Ты жди. Мы тебе наработаем!
Алкоголепіець. Показати IP 17 Травня 2016 18:25
Витверезники треба відкрити при маркетах при супермаркетах які реалізують алкосуміші, при міській раді, яка дае дозвіл на реалізацію . Власники зупинок повинні мати свій витверезник, або сплачувати певну сумму у загальний фонд постраждалих від АлТер Оп. Утримувати витверезники треба за рахунок реалізаторів, а не за рахунок платників податків.
до петрик Показати IP 17 Травня 2016 18:34
звиняйте - Патрік! І кориш і лучанин праві на 200%! але тобі цього не зрозуміти
!!!!!! Показати IP 17 Травня 2016 23:50
Давно пора!!! недавно була свідком як недако від мене п'яний "хроняка" впав спиною назад прямо потилецею в асфальт!!! я думала йому буде к......ц! але потрохи оклигав.
Творческий дегустато до !!!!!! Показати IP 18 Травня 2016 09:05
Не повезло тебе родная. Ты же наверное мечтала, что он упадет прямо на тебя. Увы, сочувствую, только зря раздраконилась!
Лучанин Показати IP 18 Травня 2016 11:14
Потрібно порозбирати літні палатки, які відкривають біля супермаркетів(наприклад район 2 автостанції), біля кожного магазину забігайлівка. Ввечері пройти неможливо. І спитати з тих хто дає дозволи на їх встановлення.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus