USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Продовження справи про «непокору» волинського бійця

17 Грудня 2014 16:16
Історія «дикої» мобілізації продовжується. Сьогодні, 16 грудня, у Володимирі-Волинському відбулося судове засідання щодо справи бійця 51 бригади Павла Середюка, якого звинуватили у непокорі. Про це інформує адвокат Василь Нагорний.

Нагадаємо, Павла Середюка з села Щедрогір Ратнівського району призвали під час другої хвилі часткової мобілізації. Вдома у чоловіка залишилося двоє батьків-інвалідів, вагітна дружина та двоє малолітніх дітей. Поки чоловік був на полігоні, дружина втратила їхнє ненароджене дитя. Суд має з’ясувати, чи законно Павла Середюка мобілізували на військову службу, чи підлягав він звільненню зі служби за сімейними обставинами.

Як повідомляє Василь Нагорний, коли військовий розповідав, як доглядає за мамою, прокурор демонстрував здивування, мовляв, «який же догляд?».

«Мабуть, небагато є синів, які так будуть доглядати за батьками-інвалідами. Тим більше догляд - не показовий, адже він став офіційним доглядальником ще за рік до мобілізації», - йдеться у повідомленні Нагорного в мережі.

На сьогодніше судове засідання викликали чотирьох свідків-офіцерів. А вже на наступному - заслухають свідків-бійців, що допоможе з’ясувати, чи законно Павла Середюка мобілізували на військову службу й чи підлягав він звільненню зі служби за сімейними обставинами.

«Наступне засідання заплановане на 24 грудня на 9:30. Військовий має запросити свідків-бійців», - написав правозахисник.

Нагадаємо, 23 вересня Володимир-Волинський міський суд виніс вирок у справі проти військовослужбовця Павла Середюка, який відмовився виконувати наказ. А 18 листопада суд скасував вирок про непокору бійця 51 бригади.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus