USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Профспілка журналістів висловила «фе» луцькому депутату

25 Грудня 2008 18:14
Волинська незалежна медіа-профспілка висловила обурення з приводу дій депутата Луцької міської ради за партійним списком СПУ Миколи Нікітюка, який подав судовий позов проти члена профспілки – журналістки газети «Віче-інформ» Галини Баран. Про це йдеться у листі-зверненні голови Волинської НПМ Богдани Стельмах до журналістів, – інформують «Волинські Новини».
У листі йдеться: «Волинська незалежна медіа-профспілка висловлює обурення з приводу дій депутата Луцької міської ради за партійним списком СПУ Миколи Нікітюка, який подав судовий позов проти члена профспілки – журналістки газети «Віче-інформ» Галини Баран, звинувачуючи її у недостовірності поданої інформації щодо незаконного будівництва депутатом гаража («Депутат міської ради відбирає у людей двір», «Відомості», 5 червня 2008 року)».
«Не зважаючи на аргументовані докази членів комітету профспілки про дотримання журналісткою всіх етичних та професійних стандартів, Микола Нікітюк вважає, що він має підстави звинувачувати журналістку та вимагати відшкодування моральної шкоди», – зазначено в документі.
Комітет медіа-профспілки вважає дії пана Нікітюка тиском на журналіста, порушенням свободи слова, права громадян на доступ до інформації. Тому він звернувся до всіх медіа Волині, журналістів висловити свою солідарність і засудити такі дії депутата.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
М.Н. Показати IP 25 Грудня 2008 22:15
голові Волинської НПМ Богдані Стельмах хотів би порадити не спішити з заявами. Якщо суд з'ясує, що журналіст закони України не порушувала, то тоді можна звинуватити мене в тиску на журналіста. А якщо порушила (наприклад написала за 100 дол. замовну статтю), то тоді можна буде цю заяву п. Стельмах оцінити - тиском на суд. Кожне відомство в нашій Україні має за честь захищати своїх "зас-ів"(не відноситься до даного випадку ).Депутати не дають дозвіл порушити кримінальну справу проти депутата - злочинця. Прокурори тим більше. Медики швидше плюнуть на клятву Гіпократа, ніж признають помилку зроблену п'яним колегою.А міліція, судячи по справі Воробей, рахує, що плями на мундирі можна прикрити рішенням суду, або постановою прокурора. А далі всі білі і пухнасті. Судді ніколи не винесуть справедливе рішення, якщо їх колега по якійсь причині зробив помилку. Каюсь. Так думав до посліднього часу, доки не познайомився з рішеннями судді Каліновської по справі Шкітерова, одеського судді Балана по справі Артюшенка. "Інтереси мого відомства вище інтересів суспільства".Це ніколи нам не дозволить стати громадянським суспільством скільки б ви про нього не писали. Панове журналісти і профспілкові діячі! Закони треба виконувати всім і особливо тим, хто взявся за перо і намагається донести свої оціночні судження, або своє бачення проблем в суспільстві до широкого загалу. Може комусь потрібно краще поміняти професію, якщо немає бажання знати закони держави в якій ти проживаєш. Мудрий редактор "Віче", в якій пані Баран також помістила свій сенсаційний матеріал після "Відомостей", погодився з моєю вимогою про спростування, а я відповідно погодився з тим, що воно відбулося не в тій формі, як передбачає Закон і не вимагав компенсації. Як би п.Федоренко спростувала матеріал з недостовірною інформацією, то я і не подавав би заяви до суду. Так що п.Баран може подякувати їй. За "Віче" я ж до п.Баран претензій не маю, а потрібно було б, бо з цим сенсаційним матеріалом вона і прийшла до цієї газети. Мав намір взяти інтерв'ю у п.Баран, бо вже давно виношую думку сісти за статтю "Чи буде преса владою з п.Б,п.С.п.Ф і т.д." . Відповідь дам сьогодні: не буде. Бо журналісті залежні, редактори залежні. Фінансово, або морально. Чи повертався хто до своїх критичних публікацій і давав оцінку реакції на цю публікацію?? Ні, бо цього просто не можливо зробити. А справа Воробей почалася тоді, коли О.Нагорний писав статтю "Полювання за квартирами". Відповідна реакція відповідальних осіб у владі на його статтю, могла попередити справу Воробей. Питаю великого чиновника в ОДА : чому не реагуєте на такі статті, а він відповідає:боїмося, бо що хоч можуть з нами зробити.Люди, які йдуть під прокуратуру, хіба не бояться??. Бояться ще більше цього чиновника, але їх дістало. Чиновника не дістало, а обов'язок перед людьми можна забути, бо за його невиконання ногами не б'ють.
гггггггггг Показати IP 25 Грудня 2008 22:34
нікітюк...менше текста...тиж винний!!!
Анонім Показати IP 26 Грудня 2008 12:13
А Ігор Володимирович Гузь називає позицію медіа-профспілки опусом http://guzj.livejournal.com/108529.html http://nation.org.ua/news/lider_block/news7616.html
Анонім Показати IP 27 Грудня 2008 21:45
Редактор газети "Відомості" - сильна жінка, яка не боїться перешкод і яку так просто як інших своїми депутатськими повноваженнями не залякаєш! Вона разом і журналісткою Галиною Баран висвітлили правду про вас і не бояться її відстоювати та писати чесно для людей, на захист їх інтересів, а не за 100 дол. (як ви пишете)!
Анонім Показати IP 28 Грудня 2008 11:10
Так він же [вирізано - цензура]. А ви на нього звертаете увагу.
Богдана Стельмах Показати IP 28 Грудня 2008 15:25
Шановний пане Миколо! Волинська незалежна медіа-профспілка - це не я особисто (тож і заява не моя особиста), а на сьогодні - близь 30 журналістів. Комітет профспілки - це журналісти, які дбають про інтереси журналістики і не дозволяють собі подавати недостовірну інформацію. Власне, тому ми б не дозволили собі захищати члена профспілки - Галину Баран, якби вона дійсно порушила етичні і професійні стандарти, від власного імені звинувачувала Вас чи надавала непідтверджену документами інформацію (тому Ваше припущення про корпоративну солідарність - порожні слова). Ви чомусь вирішил, що наша із Вами розмова з приводу публікації Галини Баран (коли члени профспілки Вам аргументували безпідставність Ваших звинувачень), була несерйозною. Ми не оприлюднювали цю конфліктну ситуацію, бо, як нам здалося, дійшли на тій зустрічі порозуміння. Шкода, що Ви не дослухались до цих аргументів і вирішили вести війну...
М.Н. Показати IP 29 Грудня 2008 22:37
Шановна Богдана! Мені дуже жаль, що Ваша профспілка винесла вердикт до рішення суду. Ви, як прокурор міста, який довіряє потерпілій по справі В., а тому три молодих українці повинні сидіти в тюрмі. Ви не уважно прочитали попередній мій коментар. П. Г.Баран - пішак, який використала королева, яка чомусь дуже нерівно дихає до ВПГ і моєї громадської роботи. Я писав, що до її опусу в "Віче" претензій не маю, бо керівництво газети зрозуміло положення в яке вона їх поставила. І я зрозумів їхнє положення. До п.Баран, як журналіста, має претензії закон, який зобов'язує її відповідати з ЗМІ де була поміщена її інформація. Що-до "Відомостей".ВПГ пред'явила вимогу за ст."Якщо суд виправдає обвинувачених - на лаву підсудних сяде потерпіла за наклеп" №48. По народному: такої брехні світ не бачив. Автор пише, що учасники конференції під тиском оперативників змушені були зізнатися в розбійному нападі на дівчину і тут же в інтерв'ю В.Остапука "на прес-конференції хлопці стверджували, що не вони нападали на лучанку". А ще як пані "королева волинської журналістки" дасть відповідь на наше питання: за що газета так не поважає волинян, що назвала ПК на яку приїхали батьки з різних міст області, щоб розказати, як держава в тюрмах перевиховує їхніх дітей, примітивним шоу, то ми обов'язково про це Вас повідомимо ? Ми мабуть подумаємо і більше цю газету не будемо запрошувати на наші заходи, бо вони таким чином допрацюються до закриття, а потім будуть нас звинувачувати в тиску на свободу слова. Прошу Вас опублікувати Кодекс честі журналіста, якщо такий є.??
Богдана Стельмах Показати IP 30 Грудня 2008 13:19
Пане Миколо, мені не хочеться вступати з Вами в дискусію, бо то лише даремне засмічування інтеренету. Мушу, проте, зазначити, що до газети "Відомомсті" профспілка не має жодного стосунку, оскільки всі профспілчани нині працюють в інших виданнях. Тому, власне, про газету і редактора мова загалом не йде (і в заяві вони не згадуються). По-друге, з Кодексом честі журналіста Ви можете ознайомитись у прес-клубі або на інтернет-сторінці Незалежної медіа-профспілки України, членом якої є Волинська НМП. Власне, для захисту нашого члена задіяно профспілкових юристів та журналістів з України. Тож нехай усе вирішує суд. На цьому припиняю будь-яку з Вами дискусію.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus